NHL: Coyotes hyödyntää Oilersin sekasorron


Montreal Canadiens-Carolina Hurricanes

Carolinan viime kuun nousuvire on historiaa. Kymmenestä viime ottelustaan Canes on voittanut vain kaksi. Samalla Buffalo on piristynyt, joten Carolina on itäisen konferenssin jumbona seitsemän pisteen erolla edellä olevaan Columbukseen. Viidessä viime ottelussaan Hurricanes on tehnyt vain maalin per peli. Sillä lukemalla voi voittaa vain, jos maalivahti pelaa täydellisen ottelun. Cam Ward ei ole enää sillä tasolla, ja Anton Hudobin ei ole voittanut yhtäkään yhdeksästä edellisestä aloittamastaan ottelusta.

Canadiensillakin on omat huolenaiheensa, mutta kotona pelaaminen ei kuulu niihin. Kotivoitot Vancouverista ja Los Angelesista rauhoittivat tilannetta tuskaisten vieraspelien jälkeen. Yhdeksän pistettä seitsemään otteluun iskenyt PK Subban on johtanut Habsin hyökkäyspeliä. Subban on tehnyt tällä kaudella kahdeksan maalia, enemmän kuin Carolinan kaikki puolustajat yhteensä, vaikka mukaan lasketaan Justin Faulkin viisi täysosumaa.

Tämän ottelun häviäminen olisi Montrealilta todella heikko suoritus. Habs -1,5 antaa kertoimen 2,40.

Arizona Coyotes-Edmonton Oilers

Edmontonissa sekasorto ei osoita päättymisen merkkejä. 0-2-tappio New York Rangersille osoittautui Dallas Eakinsin joutsenlauluksi päävalmentajana. Oilers on jälleen jumiutunut NHL:n pohjasakkaan. Toistaiseksi joukkuetta luotsaa seuran GM Craig MacTavish samalla, kun farmijoukkue Oklahoma Citystä nostettu Todd Nelson ajaa vähitellen itseään sisään. Se on aikamoinen ratkaisu, kun valmentajaruletti viittaa ennemmin siihen, että vika on MacTavishissa itsessään ja hänen kokoamassaan joukkueessa ennemmin kuin valmentajassa.

Tiistain ottelu on hyvä mahdollisuus kääntää kurssi, sillä juuri Arizona on se joukkue, jonka perävalot Oilers näkee läntisen konferenssin pohjalla. Myös Coyotes on huonoss vireessä: neljä peräkkäistä kotitappiota, joissa maaliero on ruma -11. Coyotes voitti viimeksi juuri Edmontonin viisi kierrosta sitten. Itse asiassa Arizona on ollut tämän otteluparin varasa tällä kaudella, sillä se on napannut kauden kymmenestä voitostaan kolme Oilersia vastaan. Jos edes yksi kohtaaminen olisi päättynyt Edmontonin voittoon, joukkueita erottaisi vain yksi piste.

Edmontonin hyökkääjätähdet Taylor HallRyan Nugent-Hopkins ja Jordan Eberle saavat toisinaan synninpäästön, koska Oilers viettää valtaosan ajastaan omassa päässä ja puolustaa huonosti. Kolmikko ei kuitenkaan voi pakoilla vastuutaan siitä, ettei Oilersin ylivoima suju. Sarjataulukko olisi "Öljylle" suotuisampi siinäkin tapauksessa, että joukkueen ylivoima olisi Arizonan tasoa. Vain valmentajanvaihdon tuoma mahdollinen buusti on syy lyödä vetoa Edmontonin puolesta tänään, mutta MacTavish tuskin sytyttää joukkuetta. Coyotesin voittokerroin 2,02 on tarttumisen arvoinen Edmontonin muutoksista huolimatta.

Pelivihje: Arizona Coyotes voittaa, 2,02.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!