NHL: Lightning kova Manhattanilla


New York Rangers-Tampa Bay Lightning

Hukatut voittomahdollisuudet turhauttavat Rangers-leiriä. Marraskuun voittosaldo voisi olla suurempikin kuin kaksi, ellei joukkue olisi hävinnyt neljää rankkarikisaa kuun aikana. Kovavireinen Lightning on kova testi Rangersin henkiselle kantille, sillä yhdeksästä viime ottelustaan 15 pistettä ottanut Tampa Bay seilaa NHL:n kärkijoukoissa. Itäisessä konferenssissa vain Pittsburgh on kuntopuntarissa ja maalierolla mitattuna Boltsia edellä. Tampa Bay on taitava joukkue, mutta se on valmis myös vääntämään hampaat irvessä vierasvoittojen eteen.

Useampi ex-Ranger palaa Madison Square Gardeniin Lightning-paidassa: entinen kapteeni Ryan Callahan, alempien ketjujen sentteri Brian Boyle ja puolustaja Anton Strålman muistetaan myös sinipunaisista. Etenkin Strålman on ollut merkittävä vahvistus Tampa Bayn takalinjoille. Organisaatio on muutenkin hyötynyt Rangersin tiukasta palkkakattotilanteesta. Toisaalta ei sovi unohtaa sitä, että isäntien pukuhuoneessa vaikuttaa Martin St. Louis, joka on Lightningin seurahistorian paras pistemies. St. Louisin ura Boltsissa päättyi kesäkuussa hieman ikävissäkin merkeissä.

Tampa-valmentaja Jon Cooper ansaitsee erityistunnustuksen joukkueessa tekemästään työstä. Sekä hän että Rangers-koutsi Alain Vigneault suosivat viihdyttävää jääkiekkoa. Rangersin tilastoissa huomion herättää päästettyjen maalien määrä, etenkin kun kiekonmenetysten määrä on pieni. Kenties päästettyjen maalien määrä selittyy jatkuvalla puolustajarotaatiolla, joka taas johtuu loukkaantumissumasta.

Steven Stamkos ei ole löytänyt vielä tavallista maalivirettään, mutta on silti viiden ottelun pisteputkessa. Stamkosin maalikerroin on tänään kuitenkin hieman matala 2,23. Maalintekijäosastolla valintani on Stamkosin kanssa yhtä monta pistettä tehnyt Tyler Johnson, jonka kerroin on komea 5,20.

Odotin Rangersin olevan kertoimissa selvempi suosikki. Tämäkin Lightningin kerroin on kuitenkin pelikelpoinen.

Pelivihje: Tampa Bay Lightning voittaa (jatkoaika ja rangaistuslaukauskilpailu mukaanlukien), 2,00

Lyö vetoa ottelusta täällä!