NHL: Onnistuuko Lightning jälleen ryöstössä?


Stanley Cupin finaalisarjassa on takana kolme ottelua. Maanantaina niukan voiton Chicago Blackhawksista jauhanut Tampa Bay Lightning johtaa sarjaa voitoin 2-1.

Vierasvoitto pudotti Lightningin mestaruuskertoimen 1,51:een, mutta sarja on kaikkea muuta kuin ohi. Itse asiassa nyt saattaa olla kertoimien puolesta paras mahdollinen hetki hypätä Chicagon (2,50) kelkkaan.

Tampa Bay on aloittanut maalinteon kaikissa kolmessa loppuottelussa. Hyvät alut ovat antaneet joukkueelle paljon virtaa. Ensimmäinen finaali oli Boltsin tämän kauden ainoa pudotuspeliottelu, jossa joukkue teki avausmaalin mutta hävisi. Finaaleissa Chicago on tosin joka kerta pystynyt tasoittamaan pelin, mutta joukkueen on oltava terävämpänä otteluiden alussa.

Tampan suurin vahvuus on ollut nopeus, oli kyse sitten karvaamisesta tai hyökkäämisestä. Tyler JohnsoninNikita Kutsherovin ja Ondrej Palatin muodostama ketju on noussut kevään menestystarinaksi, ja kolmikolla on ollut vahvasti näppinsä pelissä kummassakin Lightningin voitossa. Kolmannessa ottelussa Hawks meni Brandon Saadin maalilla 2-1-johtoon kolmannen erän alussa, mutta Johnson, Kutsherov ja Palat tasoittivat kamppailun vain 13 sekuntia myöhemmin.

Tähtien esiinnousua odotetaan vielä. Tampan Steven Stamkos ei ole vielä onnistunut maalinteossa, mutta Chicagolla on tällä osastolla enemmän ongelmia: niin Jonathan ToewsinPatrick Kanen kuin Marian Hossankin maalisarake näyttää nollaa. Positiivisina asioina Blackhawksin joukkueesta voi nostaa Saadin tasaisuuden sekä alati vastustajien ihon alle pääsevän Andrew Shawn erikoisosaamisen.

Lightningin ykköspakkipari Victor Hedman-Anton Strålman on pelannut erinomaisesti kummassakin kenttäpäädyssä. Peliaikaa kummallekin kertyy vähintään 24 minuuttia per ilta. Maanantain ottelussa Hedman väläytti myös pelisilmäänsä noteeraamalla kaksi ykkössyöttöä, joista toinen vapautti Cedric Paquetten voittomaalin tekoon.

Tampa Bayn maalivahti Ben Bishopia on syytä pitää silmällä. Portinvartijalla näytti maanantaina olevan ongelmia fysiikkansa kanssa, vaikka koppi tarttui siitä huolimatta.

Keskiviikon neljännen ottelun kertoimet suosivat selvästi kotijoukkue Chicagoa, jonka voittokerroin on 2,00. Toinen Lightning-voitto United Centerissä antaisi kertoimen 3,35.

Pelivihje: Kolmesta ottelusta kaksi on päättynyt vierasvoittoon, joten Lightningin kerroin 3,35 on pelin arvoinen.

Lyö vetoa NHL-finaaleista täällä!