NHL: Rangers kaataa Capitalsin kotijäällään


NHL:n pudotuspelit ovat lähes puolivälissä. Toistaiseksi dramatiikasta on vastannut itäinen konferenssi.

Lännessä konferenssifinalistit ovat selvillä. Chicago Blackhawks ja Anaheim Ducks jyräsivät Minnesota Wildin ja Calgary Flamesin yli melko selvin numeroin. Hawksin ja Ducksin sarjasta tulee hyvin mielenkiintoinen. Ennakkoarvioiden perusteella jatkoonmenijän voisi ratkaista arvalla. Ducks saa marginaalisen suosikin aseman kertoimella 1,88. Anaheim on hävinnyt pudotuspeleissä vain yhden ottelun, mutta Chicagon leirissä on kokemusta Stanley Cupin voittamisesta.

Atlantin valtameren puolella konferenssifinaalikaksikon seulominen on osoittautunut paljon vaikeammaksi. 1-3-tappioasemasta noussut New York Rangers kohtaa Washington Capitalsin seitsemännessä ottelussa torstain vastaisena yönä. Rangers pääsee pelaamaan ratkaisuottelun kotonaan, ja sinipaitojen jatkoonmenon kerroin onkin enää 1,53.

Washington, jonka kerroin on noussut 2,55:een, kiroilee varmasti hukattuja tilaisuuksia. Kolme maalia kahdessa edellisessä ottelussa tehnyt Chris Kreider on johtanut Rangersin nousua, ja myös Derick Brassard on ollut tärkeässä roolissa.

Keskiössä ovat kuitenkin maalivahdit, Rangersin Henrik Lundqvist ja Capitalsin Braden Holtby. Holtby on ollut Capsin pelastus huikealla torjuntaprosentillaan 94,4. Holtby on keskiviikon ottelussa avainroolissa, mutta Capitalsilta tarvitaan muutenkin hurjaa työmäärää.

Seuraako Montreal Canadiens Rangersin esimerkkiä? Habs on jo kahdesti välttänyt putoamisen Tampa Bay Lightningia vastaan, ja keskiviikon vastaisena yönä edessä on kuudes ottelu. Menestyksekkäästä historiastaan huolimatta Canadiens on ensimmäistä kertaa noussut edes tähän asemaan. Sarjan tasoittaminen huutaa vielä yhtä voittoa.

Kerroin sille, että Tampa hukkaa 3-0-johtonsa ja Montreal jyrää jatkoon, on 3,85. Monien mielestä Lightningin olisi pystyttävä katkoon ensi yönä kotikentällään, mutta näkemys voi olla liioiteltu. Tulosten valossa kotietu ei ole seitsemännessä ottelussa niin suuri kuin voisi kuvitella, joten Montrealiin joutuminen ei välttämättä olisi Boltsille katastrofi.

Lightningin on syytä panostaa siihen, että joukkue pystyy vastaamaan Montrealin energisyyteen. Lisäksi Habs-maalivahti Carey Pricea olisi hyvä pystyä horjuttamaan nopealla johtomaalilla. Toistaiseksi sarjassa on nähty vain tiukkoja 2-1-voittoja tai toisen ääripään 6-2-murskajaisia. Hyviä pelivalintoja kuudenteen otteluun ovat alle 4,5 maalia (1,70) ja Montrealin voitto varsinaisella peliajalla (3,35).

Lyö Vetoa NHL:stä Täällä!