NHL: Salama iskee kolmannen kerran Manhattanille


New York Rangers-Tampa Bay Lightning

Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran kahden viikon sisällä. Tampa vei molemmat aiemmat kohtaamiset, ja etenkin 5-1-voitto Madison Square Gardenilla oli vakuuttava. Floridassakin lukemat olivat tasaisemmat kuin pelitapahtumat, joita Bolts hallitsi selvästi.

Rangers on kuitenkin voittanut kaikki muut ottelunsa samalla jaksolla, joten vastakkain on kaksi hyvävireistä joukkuetta. Nostan silti suosikiksi Lightningin, joka on myös sarjataulukossa kahdeksan pistettä Rangersia edellä. Bolts on mukana erikoisessa tilanteessa, sillä liigan kärjessä on peräti kuusi joukkuetta tasapisteissä 34 pinnassa. Tampa on voittanut kolme peräkkäistä kotiotteluaan, mutta hävinnyt vieraissa kaksi edellistä peliään selvästi.

New Yorkia vastaan Lightning on kuitenkin ollut aivan omassa luokassaan. Kummassakin aiemmassa kohtaamisessa Rangers jäi alle 20 laukauksen. Sinipaidoilla ei ollut vastausta Lightningin nopeudelle ja työmoraalille. Lightning oli myös vahva hyökkäysalueella, eikä antanut New Yorkille mahdollisuuksia sille ominaisiin nopeisiin hyökkäyksiin. Tähtipuolustaja Victor Hedmanin paluu vain parantaa Tampan kiekollista peliä.

Ryan Callahan on nauttinut ex-joukkueensa kohtaamisesta: hän on iskenyt jo kolme maalia Rangersin verkkoon. 3,30 on maistuva maalikerroin Callahanille. Aiempiin kohtaamisiin vedoten uskon Tampa Bayn vievän myös joukkueiden kauden viimeisen yhteenoton.

Colorado Avalanche-Montreal Canadiens

Montreal on myös yksi liigan lukuisista kärkijoukkueista, mutta siihen tulee nopeasti muutos, ellei kolmen voitottoman ottelun putki katkea. Canadiensin ongelmana on myös se, ettei sen menestys ole pitkässä juoksussa kestävää. Yksikään muu joukkue ei ole voittanut yhtä usein kuin Habs silloin, kun joukkue häviää laukaustilaston.

Marraskuussa PK Subban siivitti kahdella maalillaan Canadiensin voittoon Coloradosta. Silloinkin Montreal oli liikaa alivoimansa varassa. Periaatteessa ongelma ei tosin koko kauden mittakaavassa ole kovin suuri, kun maalilla on Carey Pricen tasoinen veskari. Viime kauden Coloradolla oli vastaava tilanne Semjon Varlamovin kanssa. Avsin peli on vieläkin rakennusvaiheessa, mutta nyt takana on viisi voittoa seitsemästä ottelusta. Huono alkukausi näyttää jääneen taakse.

Lauantain 5-2-voitossa Dallasista Coloradon esitys olikin todennäköisesti kauden paras. Lahjakkaiden pelaajien muodostamat kärkiketjut alkavat toimia, ja kapteeni Gabriel Landeskog on iskenyt marraskuun puolivälistä lähtien yli pisteen per ottelu. Peleihin voi haistella Coloradon yllätystä kertoimella 2,55.

Pelivihje: Tampa Bay Lightning voittaa, 2,70.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!