NHL: Toronto kotivoittoon Dallasista


Toronto Maple Leafs-Dallas Stars

Murheellinen 2-9-tappio Nashvillelle näyttää herättäneen Toronton. Murskatappion jälkeen Leafs on menettänyt vain yhden pisteen ja tehnyt 18 maalia neljässä ottelussa. Etenkin kotonaan Toronto on ollut vahva.

Tänään vastaan tulee liigan jaetusti huonoin puolustus. Viikonloppuna Dallas päästi viisi maalia Coloradossa. 18 maalia paukuttanut Tyler Seguin on NHL:n maalipörssin ykkönen, mutta hänen ja Jamie Bennin yhteistyökään ei auta, kun omassa päässä maalivahti Kari Lehtonen on vailla apuja.

Toronto on päästänyt vastustajan tekemään korkeintaan kaksi maalia neljässä viime kotiottelussaan. Putken jatkumiselle annettu kerroin 2,07 on kiinnostava, joskin Leafsin puolustus voi ottaa vapaaillan milloin tahansa.

Maple Leafsille tyypillisestä ailahtelusta huolimatta uskon kotijoukkueen ottavan selvän voiton.

Los Angeles Kings-Boston Bruins

Boston on kaukana vieraskentällä, ja lepoaikaakin on ollut vähän. Viime yönä Bruins hävisi tasaisen ottelun Anaheim Ducksille.

Joulukuusta tulee otteluohjelman puolesta Bostonille paljon raskaampi kuin marraskuusta, jonka aikana Bruins pelasi vieraissa vain kolmesti. Taistelun puutteesta joukkuetta ei voi syyttää, mutta Ducks-ottelu ei ollut hyvä alku joulukuulle.

Kingsiä vastaan Bruins peluuttaa maalilla Niklas Svedbergiä. Bruins on hävinnyt kaikki tämän kauden neljä otteluaan, kun sillä on alla ottelu edelliseltä päivältä. Saldo kertoo todennäköisesti enemmän joukkueesta kuin ruotsalaismaalivahdista. Tosin kolmessa näistä otteluista vastassa on myös ollut verivihollinen ja kovatasoinen Montreal.

Kingsin kaltaiselle laatujoukkueelle Bruins on kypsä poimittavaksi. Lauantaina Los Angeles hävisi kotonaan Chicagolle, mutta tältä kaudelta on silti kasassa jo 10 kotivoittoa.

Blackhawks-ottelu oli Kingsin kauden ensimmäinen kotipeli, jossa joukkue päästää yli kaksi maalia samassa ottelussa. Asiaa selittää Chicagon aikainen johtomaali.

Kings kupongille kertoimella 2,02.

Pelivihje: Toronto Maple Leafs (-1,5) voittaa Dallas Starsin, 3,00.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!