Tiki: ”Game Seven Gardenissa on mahtava kokemus pelaajalle”


Ensimmäinen Stanley Cup -finalisti ratkeaa ensi yönä New York Rangersin ja Tampa Bayn seitsemännessä kohtaamisessa. Rangersissa keväällä 1994 juhlinut Esa Tikkanen pitää kotijoukkuetta suosikkina – eikä vähiten upean kotiyleisönsä ansiosta.

Rangers oli sarjassa jo 3-2 tappiolla, mutta haki kuudennesta pelistä murskavoiton maalein 3-7. Tikin mukaan tämä antoi Rangersille etulyöntiaseman ratkaisevaan peliin lähdettäessä.

- Rangers on venynyt tänä keväänä hyvin kovissa paikoissa. Isot pelaajat ovat nousseet, kun on ollut pakko. Kuutospelissä nähtiin hienoja maaleja, ja ”Henke” Lundqvist on kuolemanpeleissä erittäin vakuuttava, Tiki listaa viime kauden finalistin vahvuuksia. 

- Tampan nuori joukkue teki puolestaan pahoja virheitä omassa päässä ja kaatui kutospelissä niihin. Vaikea uskoa, että Rangers päästäisi montaa maalia Gardenissa, ja Tampan pitää pystyä puolustamaan paremmin. Rangers on ennakkosuosikki, mutta on tämä ollut sellainen sarja, ettei ”Vallen” Tampan finaalipaikkakaan mikään iso yllätys olisi.

Tiki oli urallaan isojen pelien erikoismies. Miehen mukaan Game sevenit Madison Square Gardenissa eivät unohdu. 

- Se on jotain uskomatonta ja mahtava kokemus pelaajalle. Maailman legendaarisin areena, yleisö huutaa ”we want the cup” ja kaikki yhdestä pelistä kiinni. Toiset kasvaa näissä peleissä, toisilla on puput pöksyssä. Mä oon aina sanonu et näistä peleistä pitää nauttia! Kumpi siinä onnistuu paremmin, pelaa tänä keväänä Cupista, legenda linjaa.

Seiskapelin nautintoa tarjolla kiekkofaneille klo 03.00 alkaen!