Tiki: ”Oilersin taaperrusta surullista katsoa – Nyt tarvitaan kovia ratkaisuja”


NHL-kautta on takana reilu kolmasosa, ja sarjan hänniltä löytyy tuttu seura viime vuosilta: Edmonton Oilers. Legendaarisessa seurassa neljä Stanley Cupia voittanut Esa Tikkanen kertoo Unibetin haastattelussa pettymyksestään Oilersin synkkään tilaan ja vaatii muutosta.

Oilers kärsi tiistaiyönä tappion Anaheimille – joukkue on nyt hävinnyt 13 viimeisestä 14 ottelustaan. Tikkanen odotti Edmontonille vaikeaa kautta, mutta näin surkeaa menoa hän ei siltikään hyväksy.  

– Surullisena katson Oilersin tilannetta. Hieno legendaarinen seura, jonka fanit ansaitsevat parempaa, mies toteaa Unibetille.

– Paljon tulee kyselyjä ihmisiltä, että mitä joukkueen pitäisi tehdä. Moni muukin muistaa vielä Edmontonin menestysvuodet, Tikkanen sanoo.

Tikkanen osoittaa sormella niin seurajohtoa kuin valmentaja Dallas Eakinsia.

– Mun silmiin Eakins käsittelee pelaajia huonosti. Riveissä on monta ykkösvarausta, jotka kaikki haluavat pelata niin paljon kuin mahdollista. Kuri ja roolitus kärsii eikä vastuuta kanneta, kun auktoriteetti ei riitä. Tuo porukka tarvitsee kokeneen vahvan valmentajan, joka pistää ojennukseen.

– On ihan hyvä, että joukkue sai hieman jatkuvuutta, kun valmentaja ei vaihtunut viime kauden jälkeen. Mutta kyllä Eakinsin pitäisi pystyä parempaan. Pelaajathan siellä pelaa, mutta valmentajan pitää saada heidät pelaamaan, Tiki linjaa.

Tiki tuntee hyvin Oilersin seurajohdon hyvin. Presidentti Kevin Lowe ja GM Craig MacTavish ovat molemmat vanhoja pelikavereita, mutta ylimääräistä sympatiaa ei heru.

– Lowe on hiljainen mies. Mutta nyt tarvitaan kovia ratkaisuja. Kolme vuotta on katsottu ja kokeiltu, nyt on aika tehdä isoja liikkeitä, kolmas Oilers-legenda jyrähtää. 

Lyö vetoa NHL:stä täällä!