Tiki: ”Urut soi Chicagossa”


Stanley Cup -finaalikaravaani on siirtynyt Chicagoon. Unibet kysyi Esa Tikkaselta, mitä hän odottaa kolmospeliltä.

Ensi yön game 3:een lähdetään tasatilanteesta 1–1. Esa ”Tiki” Tikkanen, kuinka kova on kotietu siirryttäessä Chicagoon?

– Jos Chicagon yleisöä ajatellaan, niin kyllä se näin finaaleissa tulee olemaan taas kovaa meininkiä. Erot on kuitenkin niin pieniä ettei pelit siihen ratkea, mutta jos Chicago saa hyvän alun, niin Tampan paine kasvaa.

– Ennen vanhaanhan Chicagossa oli ihan hullua, monien mielestä kauhee paikka pelata. Urut soi ja hirvee meteli. Good old time hockey, mä nautin siitä. Parhaiten muistan Chicagosta Denis Savardin. Hieno mies, hyvä pelaaja ja kieputti silloin tällöin meitä. Al Secord oli kova kaveri, pelas ilman kypärää, ja tehtiin usein tuttavuutta. Ja myöhemmin tietysti Jeremy Roenick, otti liiderin paikan 90-luvun alussa, Tiki muistelee hymyssä suin toisen finaalijoukkueen legendoja.

Mitä mieltä Teuvo Teräväisen otteista kahteen ensimmäiseen finaaliin, onko yllättänyt?

– No ollut erittäin positiivinen. Ottaa isompaa roolia koko ajan ennakkoluulottomasti, hyvän pelaajan merkki. Mutta vielä odotetaan Kimmo Timosta jäälle. Coach Q ei halunnut vaihtaa voittavaa joukkuetta, mutta nyt voisi olla paikka.

Mitä odotat kolmannelta peliltä?

– Pari isoa kysymystä: Onko Ben Bishop maalilla? Mielenkiintoista nähdä onko täydessä kunnossa. Ja joko Patrick Kane ja Jonathan Toews nostavat päätä? Ykköstähtien pakko olla isoja jos Chicago aikoo mestariksi, ja niin nämä kaverit ovat yleensä tehneet.

– Chicago tulee kovaa, ja mulla on tunne, että ainakin 6 maalia nähdään tänäänkin. Uskon vauhdikkaaseen ja maalirikkaaseen peliin, Tiki povaa.

Stanley Cup -finaalien Game 3 käyntiin ensi yönä klo 03.00. Betseihin tästä!