Pertti Kurikan Nimipäivät euroviisujen kakkossuosikki


Lauantaina Suomen euroviisuedustajaksi valittu Pertti Kurikan Nimipäivät on kerännyt voittonsa jälkeen huomiota myös ulkomailla. Nyt peliyhtiö Unibet nostaa yhtyeen jo euroviisujen kakkosvoittajasuosikiksi heti Italian jälkeen.

Pertti Kurikan Nimipäivät on nostattanut Suomessa ilmiön, joka vei sen viime lauantaina järjestetyn Uuden Musiikin Kilpailun voittoon ja Suomen euroviisuedustajaksi. Unibetin tuoreet viisukertoimet enteilevät ilmiön purevan ja menestyksen jatkuvan myös Euroopassa: yhtye saa euroviisuvoitolle tällä hetkellä kertoimen 4,00, joka on koko kilpailun toiseksi pienin.

Viisujen ennakkosuosikiksi Unibet nostaa Italian kertoimella 2,50. Italian edustaja, kolmihenkinen Il Volo -yhtye voitti arvostetun Festival di Sanremo -musiikkikilpailun Grande amore -balladillaan.

Kolmossuosikkina euroviisuihin lähtee Unibetin tämänhetkisten kertoimien perusteella Australia, joka saa voitolleen kahta kärkisuosikkia jo selvästi suuremman kertoimen 7,50. Maa kutsuttiin mukaan osallistumaan viisufinaaliin osana Euroviisujen 60-vuotisjuhlaa. Neljän kärkeen Unibetin viisukertoimissa yltää Italian, Suomen ja Australian lisäksi Viro kertoimella 8,00. Kaikkien maiden viisuedustaja ei ole vielä ratkennut.

Unibetin voittokertoimet ovat ennakoineet viime vuosina viisuvoittajia hyvin: vuosina 2012 ja 2013 ennen kilpailua kertoimissa ykkössijaa pitänyt maa on lopulta vienyt euroviisujen voiton. Viime vuonna kilpailun voittanut Itävalta lähti finaaliin Unibetin voittokertoimien kakkostilalta.

Euroviisut järjestetään tänä vuonna Wienissä 19.–23. toukokuuta. Suomi esiintyy ensimmäisessä semifinaalissa 19. toukokuuta.

Unibetin kertoimet:
Eurovision 2015 – Voittaja

Italia 2,50
Suomi 4,00
Australia 7,50
Viro 8,00
Norja 10,00
Azerbaijan 10,00
Ruotsi 10,00
Slovenia 15,00
Kreikka 15,00
Espanja 20,00
Tanska 20,00
Armenia 20,00

Kaikki viisukertoimet täällä!