Kertoimet: Katainen jättää pääministerin tehtävät ennenaikaisesti


Julkisuudessa on jo jonkin aikaa arvuuteltu pääministeri Jyrki Kataisen kiinnostusta jatkaa poliittista uraansa Euroopan unionissa. Peliyhtiö Unibet uskoo, että ensi vuonna avautuvat EU:n huippuvirat kiinnostavat pääministeri Kataista siinä määrin, että hän jättää nykyiset tehtävänsä ennen vuoden 2014 loppua.

Suomessa on pitkin vuotta spekuloitu pääministeri Jyrki Kataisen mahdollisesta kiinnostuksesta jatkaa uraansa EU:ssa. Peliyhtiö Unibet uskoo, että Katainen on kiinnostunut piakkoin avautuvista huippuviroista ja antaakin kertoimen 1,22 sille, että pääministeri Katainen eroaa nykyisistä tehtävistään ennen 1. tammikuuta 2015. Kerroin sille, että eroilmoitusta ei kuulla ennen tuota päivää, on puolestaan 3,80.

EU:ssa on avautumassa ensi vuonna tukku huippuvirkoja. Esimerkiksi Eurooppa-neuvoston nykyinen puheenjohtaja Herman van Rompuy on jo ilmoittanut jättävänsä politiikan. Myös EU:n nykyinen ulkoministeri Catherine Ashton on ilmoittanut, että hänen virkakautensa jää varmuudella yhteen. Vapautuvat virat täytetään ensi vuoden toukokuussa pidettävien eurovaalien jälkeen.

Kataisen hallituksen kautta ovat leimanneet hallituspuolueiden erimielisyys ja useat julkisuuteen asti nousseet kohut. Myös pääministeriä kohtaan on suunnattu erovaatimuksia muun muassa Pekka Himasen selvityksestä aiheutuneiden syytösten ja hallituksen toimintakyvyttömyyden vuoksi.

Lyö vetoa Jyrki Kataisen pääministerikaudesta täällä!