Toivakasta uusi kulttuuri- ja urheiluministeri – Kanervalle kerroin 15


Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ilmoitti maanantaina, ettei puolue hyväksy kehysriihiratkaisua ja jättää hallituksen. Lähtöpäätöksen seurauksena hallituksessa jäävät vapaaksi liikenneministerin sekä kulttuuri- ja urheiluministerin salkut. Peliyhtiö Unibetin suosikki kulttuuri- ja urheiluministeriksi on Kokoomuksen Lenita Toivakka.

Unibet antaa Toivakan valinnalle kulttuuri- ja urheiluministeriksi kertoimen 2,50. Toisen kauden kansanedustaja on eturintamassa mihin tahansa vapautuvaan ministeripaikkaan, ja kokoomus saisi hänestä myös kärkihahmon uuteen Kaakkois-Suomen vaalipiiriin. Toivakka on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja naimisissa mikkeliläisen jääkiekko- ja liikemiehen Jukka Toivakan kanssa. Toinen ministerispekulaatioissa esiintynyt, nuorta polvea edustava vantaalainen Antti Lindtman on puolestaan ensimmäisen kauden kansanedustaja, Vantaan kaupunkihallituksen puheenjohtaja ja SDP:n 2. varapuheenjohtaja. Myös jalkapallotaustaa omaava Lindtman saa Unibetilta kertoimen 2,75.

SDP:n Sirpa Paateron valinnalle Unibet antaa puolestaan kertoimen 5,00. Paatero on toiminut vuodesta 2007 lähtien urheilujärjestö TUL:n puheenjohtajana. Myös kokoomuksen Outi Mäkelä saa kertoimen 5,00. Seuraavina Unibetin listalla ovat Mia-Petra Kumpula-Natri (6,50) ja Sanni Grahn-Laasonen (6,50).

Unibet nostaa kisaan myös kaksi todellista villiä korttia. Ex-jääkiekkoveskari, kansanedustaja Sinuhe Wallinheimonvalinnalle Unibet antaa kertoimen 10,00 ja Suomen olympiakomitean entiselle varapuheenjohtajalle, kansanedustaja Ilkka Kanervalle kertoimen 15,00.

Pääministeri Jyrki Kataisen mukaan uudet ministerit ilmoitetaan todennäköisesti ensi viikon loppupuolella. Salkkujen uusjakoa kokoomuksen ja SDP:n välillä olisi tapahtunut viimeistään Eurovaalien myötä, mutta vasemmiston ratkaisu aikaisti salkkurulettia.

Unibetin kertoimet
Kuka on seuraava kulttuuri- ja urheiluministeri

Lenita Toivakka 2,50
Antti Lindtman 2,75
Sirpa Paatero 5,00
Outi Mäkelä 5,00
Mia-Petra Kumpula-Natri 6,50
Sanni Grahn-Laasonen 6,50
Sinuhe Wallinheimo 10,00
Ilkka Kanerva 15,00