Racing illan vinkkinä Argentiinasta


Racing Club voi ottaa sarjan kakkostilan voittamalla tänään, ja voitto hengetöntä San Martínia vastaan ei yllättäisi.

"Kaivosmiehet" matkustavat San Juanista maan pääkaupunkiin allaan neljä tappiota yhtä monesta ottelusta, eikä mikään viittaa urakan helpottumiseen.

Viime kaudella San Martín vältti putoamisen viimeisen sarjakierroksen ja pudotuspelien kautta ja nyt joukkue näyttää vielä heikommalta. Kaudesta on tulossa tuskainen.

Säilymisen avainpelaaja oli Gastón Caprarin maalijyvä. Hänen 11 maaliaan nosti joukkueen keskiarvon 0.017 pisteeseen per ottelu, mikä Argentiinan sarjajärjestelmässä pelasti seuran putoamiselta.

Racing on viime vuoteen verrattuna muuttunut ryhmä. Viime vuoden kakkossija Diego Simeonen valmennuksessa perustui tasokkaaseen puolustuspelaamiseen. Se katosi Simeonen lähdettyä Atletico Madridiin ja Alfio Basilen korvattua hänet.

Teo Gutierrezin kaltaiset ongelmalapset saivat lähteä ja sisään on tuotu joukko kokeneita pelaajia. Jose Sandin taso Primerassa on todistettu ja MM-kisavoittaja Mauro Camoranesi pystyy paikkaamaan Claudio Yacobin lähtöä West Bromwichiin.

Manageri Luis Zubeldia vaihtoi käytännössä viisi-kuusi avauskokoonpanon pelaajaa kesä-heinäkuussa, mutta odotusten vastaisesti joukkue on hitsautunut hyvin yhteen ja saanut lentävän lähdön sarjaan - kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä, ja tasapelitkin hyvillä esityksillä. Racing dominoi avausotteluaan Atletico Rafaelaa vastaan, mutta uusi hankinta Jose Sand unohtaisi ottelun mielellään. Hänen kaksi maaliaan hylättiin ja hän epäonnistui pilkulta kahdesti (!), mikä merkitsi joukkueelle pistemenetystä ottelusta, joka näytti selvältä voitolta. Toinen tasapeli tuli Lanusia vastaan. Lanus on omassa kategoriassaan hyvä joukkue ja Racing peluutti useita pelaajia seuraavana ohjelmassa ollutta kansainvälistä ottelua varten.

Racingin 1.7 on räikeä ylikerroin, joka kannattaa ehdottomasti hyödyntää.