Seitsemän Valioliiga-historian parasta comebackia


Valioliiga-ottelu kääntyi tappioasemasta voitoksi viimeksi sunnuntaina, kun Robin van Persien hattutemppu siivitti Manchester Unitedin 3-2-voittoon Southamptonista.

Valioliigassa on nähty yksi jos toinenkin comeback, joista osa on viimeistelty aivan otteluiden loppuhetkillä.

Tässä Unitedin suoritus - ja kuusi muuta...

7. Southampton 2 Manchester United 3 - 2.9.2012

Sarjanousija johti kahdesti, mutta Robin van Persie nosti kolmella maalillaan joukkueensa voittoon - ja hollantilaisella oli vieläpä varaa tuhria rangaistuspotkukin.

6. Manchester City 2 Fulham 3 - 26.4.2008

Elintärkeä ottelu Mökkiläisille, joille tappio olisi merkinnyt todella pahaa putoamiskurimusta. Cityn aikaisen 2-0-johdon myötä näyttikin, että Fulham voi heittää hyvästit Valioliiga-statukselle. Kaksi maalia Diomansy Kamaralta ja täysosuma Danny Murphylta pidensivät kuitenkin Cottagersin säilymistaistelua, joka päättyi lopulta onnekkaasti.

5. Arsenal 4 Tottenham 4 - 29.10.2009

Tottenham on tällä listalla vahvasti esillä. Tässä Spurs nappaa pisteen veriviholliseltaan huolimatta Arsenalin 3-1-kotijohdosta. Gunnersin johto ei näyttänyt olevan uhattuna, mutta Tottenhamin rynnistys tuotti lopulta Aaron Lennonin viimeisen minuutin tasoituksen.

4. Tottenham 4 Aston Villa 4 - 1.10.2007

Tottenham on taas asialla, tällä kertaa viettämässä 125-vuotisjuhliaan onnistuneen takaa-ajon muodossa. Villa johti 4-1, mutta White Hart Lanen tukema kotijoukkue ei luovuttanut. Youness Kaboul niittasi tasoituksen lisäajan kynnyksellä.

3. Chelsea 2 Arsenal 3  - 3/10/1999

Tiesitkö, että Nwankwo Kanu pelaa vieläkin? Tällä hetkellä 83-vuotias etsii uutta seuraa, mutta vuonna 1999 hän oli voimiensa tunnossa ja osoitti sen iskemällä hatun Chelsean vieraana. Chelsea johti 2-0 vielä puoli tuntia ennen loppua, mutta nigerialainen oli tapahtumien kehityksestä eri mieltä kotijoukkueen kanssa.

2. Tottenham 3 Manchester United 5 - 25.9.2001

Tottenham taas asialla, kuinka ollakaan. Tällä kertaa Spursin ystävät eivät ole iloisia: heidän joukkueensa johti Man Unitedia tauolla 3-0, mutta Sir Alex Fergusonin miehistö paukutti viisi osumaa toisella jaksolla.

1. Newcastle 4 Arsenal 4 - 5.2.2011

Yksinkertaisesti huiken Valioliiga-comeback koskaan. Newcastle oli 0-4-tappiolla tauolla eikä ollut juuri koskenut palloon. Alan Pardew'n ryhmä pani toisella puoliajalla hulinaksi. Pommitus veti Arsenalin hiljaiseksi ja show'n huipensi Cheick Tioten viime sekunnin tasoitus volleyllä.