SM-liiga tiistaina: JYP käy ryöstöretkellä Tampereella


SM-liigassa pelataan tiistaina viisi ottelua. Sarja on huipputasainen ja todella vaikea veikattava, sillä kuka tahansa voi edelleen voittaa kenet tahansa. Tiistaille tarjolla on kuitenkin maistuva vierasidea.

Kärpät (1,50) on TPS:ää ja Jokerit (1,45) SaiPaa vastaan selvä suosikki, mutta näillä kertoimilla kärkiryhmien puolesta ei huvita lyödä vetoa. Sen sijaan Tampereella suosikki saa selvän ylikertoimen.

Sarjajumbo Ilves on hävinnyt kuusi ottelua peräkkäin. Joukkueen yksinkertainen ongelma on todettu tälläkin sivustolla useasti: yritystä ja asennetta on, mutta materiaali ei vain riitä. Matkaa pois jumbosijalta on 16 pistettä, eikä Ilves tule kuromaan sitä eroa umpeen - olkoonkin, että edellä olevalla TPS:llä on pelattuna yksi ottelu enemmän. Ilves vaihtoi taannoin päävalmentajaa Raimo Helmisestä Tuomas Tuokkolaan, mutta joukkueen pelaajamateriaali ei siinä rytäkässä parantunut tippaakaan. Päinvastoin, Martti Järventie siirtyi HIFK:hon ja Jesse Niinimäki Pelicansiin. Kumpikaan pelaajista ei onnistunut tällä kaudella, mutta Ilvekselle kaksikko on silti merkittävä menetys. Viime otteluissa Ilveksen murheenkryyni on ollut tehottomuus. Joukkue on jäänyt nollille kolme kertaa kuudessa viime ottelussa ja pystynyt parhaimmillaankin tekemään vain kaksi maalia samassa ottelussa.

Myös tämän illan vierailija JYP on ollut tehoton. Kolmessa viime ottelussaan se on tehnyt viisi maalia. Tässä tapauksessa se kuitenkin riittää, sillä JYPin puolustus on huippuluokkaa: joukkue on pienistä maalimääristään huolimatta voittanut kahdesti peräkkäin. Ongelmana JYPillä on tietty tasapaksuus ja kärkirintaman kapeus. Esimerkiksi Miika Lahti hoitaa duunarin tehtävänsä loistavasti ja on omassa roolissaan SM-liigan kärkeä, mutta kakkosketjun sentteri hän ei ole. Sitä roolia hän on kuitenkin viime aikoina pelannut. Loukkaantuneen Petr Hubacekin paluu tulisi todella tarpeeseen. JYPinkään peli ei ole viime aikoina sujunut eikä kauden aikana ole tullut odotettua kehitystä, mutta Ilvestä parempi joukkue JYP on mennen tullen. Siksi vieraskerroin 1,90 tuntuu suurelta. Kerroin vieläpä nousee 2,50:een, jos Ilvekselle annetaan yhden maalin etumatka. Tätä vaihtoehtoa kannattaa kuitenkin harkita tarkasti, sillä ottelusta voi tulla vähämaalinen. Alle 4,5 maalin kerroin on 2,05.

SM-liigan tiistain pelivihje: JYP voittaa Ilveksen vieraissa, 1,90

SM-liiga, tiistain vihjeet:

HPK-HIFK: HIFK:n Markus Granlund tekee maalin, 3,80
Jokerit-SaiPa, 1,45
Kärpät-TPS, 1,50
Ässät-Blues, 2,75