Suomi-Ranska: 10 tärkeää tilastoa


10. Suomi on ollut tänä vuonna hyvässä maalivireessä. Suomi on tehnyt vähintään yhden maalin jokaisessa tämän vuoden kuudesta A-maaottelusta, kohokohtana kolme palloa Turkin verkkoon toukokuussa. Yhteensä 6 ottelua, 13 maalia.

9. Omissakin on kolissut hälyttävästi: ei vielä yhtään nollapeliä tänä vuonna. 6 ottelua, 12 päästettyä osumaa.

8. Suomi on aloittanut edelliset arvokisakarsintansa varsin hyvin. Edellisissä EM-karsinnoissa Moldova voitti avausottelun 2-0, mutta vuonna 2008 Suomi aloitti MM-karsinnat hyvällä 3-3-tasapelillä Saksaa vastaan. Vuoden 2006 EM-karsinta-avauksessa Suomi voitti Puolan vieraissa 3-1.

7. Suomi ei ole ollut Olympiastadionilla heittopussi jalkapallon suurmaitakaan vastaan, vaikka viime karsinnoissa sekä Ruotsi että Hollanti voittivat Helsingissä. 2008 Saksa joutui tyytymään tasapeliin sekä koti- että vierasottelussaan, karsinnoissa vuoden 2008 EM-kisoihin Portugalilla oli sama kohtalo. Vain Venäjä (karsinnoissa MM-kisoihin 2010) teki Suomesta kahdesti selvää jälkeä.

6. Ranska on FIFA-rankngissa sijalla 15, Suomi peräti sijalla 96. Osan Suomen sijoituksesta tosin selittää toukokuun Turkki-ottelu:kaikki ottelun tuomarit eivät olleet FIFA-tuomareita, joten FIFA ei lue ottelua rankingiinsa.

5. Suomi ja Ranska ovat kohdanneet kuudesti ja Ranska on voittanut kaikki keskinäiset ottelut. Viimeksi joukkueet kohtasivat vuonna 1998, jolloin Ranska voitti 1-0.

4. Ranska on pelannut EM-kisojen jälkeen vasta yhden ottelun Didier Deschampsin alaisuudessa. Elokuun puolivälissä joukkue jäi 0-0-tasapeliin kotiottelussa Uruguayta vastaan.

3. Edellisen valmentaja Laurent Blancin alaisuudessa Ranska pelasi 23 peräkkäistä ottelua tappioitta ennen kuin putosi EM-puolivälierissä Espanjaa vastaan.

2. Kuten hyvin tiedetään, Suomi ei ole koskaan osallistunut jalkapallon EM- tai MM-kisoihin. Ranska on 13-kertainen MM-kisakävijä. Se on voittanut MM-kultaa 1998, hopeaa 2008, pronssia 1958 ja 1986 ja sijoittunut neljänneksi 1982.

1. Suomi on ollut lähimpänä arvokisapaikkaa karsinnoissa EM-kisoihin 2008: vierasvoitto Portugalista viimeisessä ottelussa olisi vienyt kisoihin, mutta Suomi jäi 0-0-tasapeliin ja taivaspaikka maalin päähän.