ATP-finaalit: Wawrinka ja Federer jälleen tasapäisiä


Lontoon ATP-finaalien toisena päivänä nähdään kahden Ranskan avointen mestarin kohtaaminen, kun hallitseva Pariisin mestari Stanislas Wawrinka haastaa yhdeksän kertaa Ranskan avoimet voittaneen Rafael Nadalin. Kohtaaminen alkaa noin kello 22 Suomen aikaa.

Stanislas Wawrinka vs Rafael Nadal

Miehet kohtasivat vain pari viikkoa sitten hyvin samankaltaisissa oloissa Pariisin BNP Paribas Masters -turnauksessa. Silloin Wawrinka voitti, mutta Nadal todennäköisesti ruoski itseään rajusti tappion jälkeen.

Nadal syötti avauserän voitosta ja sai kolme eräpalloa kummassakin erässä, mutta hävisi 6-7, 6-7. Myös pelaajien toinen aiempi kohtaaminen sisätiloissa kovalla kentällä päättyi samoin numeroin, mutta Nadalin eduksi.

Se mittelö käytiin nimenomaan Lontoon O2 Arenalla vuoden 2013 ATP-finaalessa. Silloisen voittajan kerroin on kuitenkin tänään aavistuksen pieni.

Ennen parin viikon takaista Pariisin-kohtaamista Nadalin kerroin 1,56 oli varsin kohdallaan. Se tapa, jolla Nadal ottelun hävisi, osoitti kuitenkin, kuinka paljon miehellä on tällä hetkellä vaikeuksia otteluiden tappamisessa muita huippupelaajia vastaan.

Entisen maailmanlistan kärjen tämän vuoden saldo ATP-listan kärkikymmenikön pelaajia vastaan on neljä voittoa, kymmenen tappiota. Itseluottamus sai varmasti kolauksen häviöstä Wawrinkalle.

Pelaajien neljästä edellisestä kohtaamisesta Wawrinka on voittanut kolme. Sveitsiläinen on muutenkin kovassa kunnossa. Pariisissa ottelu Nadalia vastaan päättyi vasta yhden jälkeen yöllä, mutta Wawrinka onnistui silti voittamaan erän Novak Djokovicia vastaan heti seuraavana päivänä. Kukaan muu ei ole vienyt Djokovicilta erääkään US Openin jälkeen.

Jos allekirjoittanut saisi päättää kertoimet, puntit olisivat lähes tasan. Nadalin kerroin on noussut alkuperäisestä 1,55:stä noin 1,65:n tuntumaan, mutta Wawrinkan kerroin on yhä houkutteleva.

Kenties parhaat vedot löytyvät kuitenkin total-puolelta. Wawrinkan ja Nadalin kaksi aiempaa kohtaamista vastaavissa olosuhteissa olivat hyvin tasaisia, joten yli 10,5 pelin avauserä on houkutteleva peli-idea.

Neljässä keskinäisessä erässä kovilla sisäalustoilla on nähty neljä tie breakia, joiden tulokset olivat 10-8, 9-7, 7-5 ja 8-6. Kun kaikki alustat lasketaan mukaan, pelaajien seitsemästä edellisestä kohtaamisesta viidessä on nähty tie break.

Näin ollen over-vedot avauserässä ovat kiinnostavia ideoita, samoin veto yli 0,5 tie breakin puolesta.

Ottelu on varmasti yksi lohkovaiheen tärkeimmistä. Voittaja saa erinomaiset jatkomahdollisuudet. Luvassa on yksi ensimmäisten pelipäivien kovimmista otteluista.

Pelivihje: Yli 10,5 peliä ensimmäisessä erässä, 2,70