Ranskan avoimet: Djokovic iskee Müllerin massakenttäheikkouksiin


Ranskan avointen toinen kierros päättyy torstaina. Keskiviikkona Pariisissa nähtiin yllätystuloksia ja lukuisia värikkäitä hetkiä.

Kentällä numero seitsemän tapeltiin yleisön kesken. Itse areenalla Fabio Fognini kiukutteli. Ernests Gulbis puolestaan paiskoi mailojaan ja valahti rankingissa hävitessään Nicolas Mahutille.

Ennakkosuosikkeja putosi koko liuta: Simona HalepFernando Verdasco, Fognini, Roberto Bautista-AgutJuan Monaco ja Gulbis lähtivät kotimatkalle.

Andy Murray vs Joao Sousa

Ennakkosuosikkien ystäville tarjonta on torstaina hieman köyhää. Ehdokkaita ovat muun muassa Rafael NadalDavid FerrerRichard GasquetNovak Djokovic ja Marin Cilic. Paras vaihtoehto on kuitenkin Murray.

Skotlantilainen saa vastaansa väsyneen Joao Sousan. Sousa on 10 päivän aikana pelannut 15 erää tennistä massakentillä. Murraylla on alla kolme erää 15 päivässä.

Lisäksi Sousalla on sellainen pieni ongelma, että Murray on voittanut kaikki kaksikon väliset viisi ottelua ja 12 erää. Portugalilaiselle ei voi siis luvata juuri mitään.

Tähän asti Sousa ja Murray ovat tosin kohdanneet vain kovilla alustoilla. Murray on kuitenkin ollut tällä kaudella massakentillä niin kovassa lyönnissä, että alustalla spekuloimisenkin voi unohtaa. Murray on pelannut tällä massakenttäkaudella aiempaa aggressiivisemmin. Se voi muodostua Sousalle suureksi ongelmaksi.

Sousan on tehtävä lujasti töitä pitääkseen edes omat syöttönsä. Tänä vuonna Sousa ja Murray ovat pelanneet vastakkain viisi erää, ja Murray on murtanut Sousan syötön 12 kertaa. On vaikea kuvitella tilaston muuttuvan etenkään nyt, kun Murray pelaa aiempaa hyökkäävämmin.

Murrayn voitto suoraan 3-0 kelpaa päivän varmaksi.

Kevin Anderson vs Yen-Hsun Lu

Ennakkosuosikeista Andersonille voi olla luvassa vaikeuksia. Lu ei ole aiemminkaan päästänyt Andersonia helpolla. Taiwanilainen ei todellakaan ole mikään massakenttien jumala, mutta ei ole Andersonkaan.

18 edellisestä massakenttäottelustaan Anderson on voittanut vain kolme ilman erätappioita. Nekin voitot tulivat heikkoja vastustajia vastaan. Viime vuonna Anderson voitti juuri Pariisissa Axel Michonin ja Stephane Robertin. Kolmas voitto tuli Vasek Pospisilista, joka on koko urallaan voittanut vain yhden massakenttäottelun ATP-tasolla.

Anderson suosii kovia alustoja, mutta niilläkään hän ei ole kertaakaan kolmella yrittämällä voittanut Luta ilman erätappioita. Lu on voittanut pelaajien kohtaamisista kaksi, niistä jälkimmäisen tällä kaudella Delray Beachin turnauksessa.

Luta ei yleensä pidetä massakenttäturnauksissa minään, mutta lähivuosina hän on voittanut massalla Verdascon, Andreas Seppin, Federico Delbonisin ja Simone Bolellin. Saldo ei ole hullumpi.

Andersonin tilastot massakentillä maailman top 65 -pelaajia vastaan näyttävät 21 voittoa ja 20 tappiota. Lukemat eivät tee miehen voittokertoimesta 1,10 järin kiinnostavaa.

Anderson tulee kyllä todennäköisesti voittamaan ottelun. Paremmat peli-ideat löytyvät kuitenkin over-vedoista.

Marin Cilic vs Andrea Arnaboldi ja Novak Djokovic vs Gilles Müller

Cilic on hävinnyt massakentällä vain yhden 22:sta edellisestä ottelustaan, kun vastassa on ollut pelaaja maailmanlistan sadan parhaan ulkopuolelta. Sekin tappio tuli Pablo Andujarille, joka oli juuri tuolloin laskussa rankingissa.

Arnaboldi näytti olevan valmista kauraa ensimmäisellä kierroksella James Duckworthia vastaan, mutta niin vain hän nousi kohdattuaan ensin kaksi erätappiota ja ottelupallon. Neljän tunnin maraton tuntuu kuitenkin varmasti italialaisen kropassa.

Surkeasti Genovassa pelannut Cilic löysi jostakin pelivireensä avauskierroksella Robin Haasea vastaan. Jos kroatialainen vain syöttää tarpeeksi hyvin, Arnaboldin pitäisi kaatua varsin helposti. Alle 29,5 pelin kerroin on kiinnostava 1,92.

Djokovic kukisti tiistaina selvästi hyvävireisen ja päättäväisen Jarkko NiemisenGilles Müllerin kaltainen heikko massapelaaja on tähän saumaan erinomainen vastustaja serbialaiselle.

Müller voitti niukasti puolikuntoisen Paulo Lorenzin kaksipäiväisen ja viisieräisen väännön jälkeen. Kova syöttö ja verkolle juokseminen ovat kuitenkin aseita, jotka eivät lopulta riitä Pariisin hitailla massakentillä.

Djokovicin ei pitäisi joutua vaikeuksiin luxemburgilaista vastaan. Müllerin heikkoudet takakentällä eivät myöskään auta asiaa.

Pelivihjeet:

Murray voittaa Sousan 3-0, 1,34
Anderson-Lu: yli 32,5 peliä, 1,98
Tupla: Cilic-Arnaboldi alle 29,5 peliä + Djokovic (-9,5 peliä) voittaa Müllerin, 3,30

Lyö vetoa Ranskan avoimista täällä!