Ranskan avoimet: kovavireinen Sousa kaataa Pospisilin


Ranskan avointen suurimmat suosikit (kertoimien valossa) aloittavat urakkansa tiistain kolmantena pelipäivänä. Sekä Novak Djokovic että Rafael Nadal pelaavat tänään.

Päivän peli-ideat tulevat kuitenkin matalamman profiilin otteluista.

Joao Sousa vs Vasek Pospisil

Sousan ei pitäisi joutua ongelmiin tässä puoliltapäivin Suomen aikaa alkavassa ottelussa. Pospisil ei ole parhaassa iskussaan.

Joitakin viikkoja sitten Pospisil kaatui Madridissa nelinpeliottelussa ja nyrjäytti nilkkansa. Tiettävästi Pospisil palasi lyöntitreenien pariin vasta viime lauantaina. Hän ei varmasti olisi mukana tällä viikolla, ellei kyse olisi Grand Slamista. Sousan voittaminen hitaalla massakentällä näissä olosuhteissa on paljon pyydetty.

Sousa olisi ollut suosikki tervettäkin Pospisilia vastaan, sillä kanadalaisen tilastot massakentiltä ovat karmeat. Pospisil ei ole koskaan voittanut massakenttäottelua ATP-kiertueella tai GRand Slameissa. Hänen ainoa voittonsa alustalta on vuoden 2011 Davis Cupista. Sousa on päivän ennakkosuosikeista se, joka saa parhaan kertoimen.

David Ferrer ja Nadal voivat odottaa helppoja voittoja. Djokovicillakaan ei pitäisi olla ongelmia Jarkko Niemisen kanssa. Kevin Anderson on liikaa Tim Smyczekille, joka ei ole koskaan voittanut massakenttäottelua Euroopassa.

Jerzy Janowicz vs Maxime Hamou

Myös Janowicz on vahva suosikki - jos hänestä voi koskaan käyttää sellaista termiä - villikorttilaista Hamouta vastaan. Hamoulle ottelu on vasta toinen tenniksen eliittiluokassa.

Sen ensimmäisen 19-vuotias nuorukainen pelasi viime viikolla Nizzassa. Pablo Carreno Busta voitti nuorukaisen helposti. Hamoun rahkeet eivät vielä taida riittää huipulle.

Hamou sai viime hetkillä villin kortin, kun Benoit Paire sai suoran turnauspaikan. Tämä Grand Slam menee nuorelta pelaajalta kokemuksen keräämiseen. Hamou ei ole voittanut yhtäkään erää ketään maailman sadan parhaan joukkoon kuuluvaa pelaajaa vastaan.

Haastajatasolla hän kukisti muutama viikko sitten hiipuvan Albert Montanesin. Janowicz on kuitenkin toipunut vammastaan ja ennakkotietojen mukaan harjoitellut hyvin. Puolalaisen pitäisi voittaa melko selvällä erolla.

Selkävammansa jälkeen Janowicz haluaa kipeästi kerätä ranking-pisteitä. Hänen tilastonsa Ranskan avoimista lupaavat hyvää: "JJ" on hävinnyt Pariisissa vain Jo-Wilfried Tsongalle ja Stanislas Wawrinkalle.

Peleihin etsitään alle 35,5 peliä kertoimella 1,93. Kotiyleisökään ei taida auttaa Hamouta, sillä kello 11 on turhan aikainen alkamisaika paikallisille.

Ennakkosuosikit ovat tiistaina vahvoilla. Altavastaajista vain Marin Cilicin kohtaava Robin Haase kiinnostaa, mikäli hänen kertoimensa pysyy yli kolmessa. Päivän viimeiseksi peliksi haetaan tulosveto.

Grigor Dimitrov vs Jack Sock

Vaisun alkukauden pelannut Dimitrov parantaa hiljalleen, ja hänen edellinen ottelunsa oli tennisvuoden viihdyttävimpiä.

Fabio Fognini vei tosin ratkaisevan erän Roomassa 6-0, mutta tasoltaan ottelu oli erinomainen. Sitä ei todellakaan voi sanoa monista tämän kauden ATP-mittelöistä.

Vuosi sitten Dimitrov hävisi Pariisissa yllättäen Ivo Karlovicille suoraan erin 0-3. Tänään kello 18 Suomen aikaa hän hakee hyvitystä, mutta peliään parantanut Sock seisoo tavoitteen tiellä.

Sockin aseet ovat kova syöttö ja julma kämmenlyönti. Massakentillä tyyli on tuonut tällä kaudella voiton Roberto Bautista-Agutista. Jo-Wilfried Tsonga ja Gilles Simonkin joutuivat lujille amerikkalaista vastaan.

Dimitrovin tilastot Grand Slam -otteluista maailman top 50 -pelaajia vastaan ovat puolestaan karmeat: viisi voittoa, 15 tappiota. Dimitrov on voittanut maailman top 50 -pelaajan ilman erätappioita vain kahdesti: Andy Murrayn viime vuoden Wimbledonissa ja Andrei Golubevin Australian avoimissa 2011. Voittoprosentti 25 tällaisista otteluista ei aiheuta suoranaista ryntäystä Dimitrovin voittokertoimen (1,30) luokse.

Kaikesta huolimatta Dimitrov pystynee ennemmin tai myöhemmin hyödyntämään Sockin heikkoa rystylyöntiä ja viimeistelemään ottelun neljässä erässä.

Pelivihjeet

Varma: Sousa voittaa Pospisilin, 1,30
Kerroinhaku: Janowicz-Hamou, alle 35,5 peliä, 1,93
Yllätyshaku: Dimitrov voittaa Sockin 3-1, 4,25

Lyö vetoa Ranskan avoimista täällä!