Ranskan avoimet: Kuznetsov kiusaa Nadalia alussa


Novak DjokovicRafael Nadal ja Andy Murray tähdittävät Ranskan avointen lauantaita, joka on myös kolmannen kierroksen päätöspäivä.

Rafael Nadal vs Andrei Kuznetsov

Kuznetsovin ainoa toivo ottelussa on lyödä palloa kuin hullu ja toivoa, että se tuo tulosta.

Kuznetsoville aiemmin turnauksen aikana hävinneen Malek Jazirin mukaan venäläinen pelasi häntä vastaan kuin yksi maailman parhaista pelaajista. On totta, että Kuznetsov voi hyvänä päivänään pelata erinomaista tennistä.

Kuznetsov on voittanut David Ferrerin ja vienyt erävoittoja Murraylta, Jo-Wilfried Tsongalta ja Milos Raonicilta. Lauantaina erävoitto lienee se realistisin tavoite, sillä Nadal ei aio käyttää koko lauantaipäiväänsä tenniksen pelaamiseen.

Kuznetsovia puoltaa myös pilvinen sää, joka ei hyödytä Nadalin peliä samalla tavalla kuin auringonpaiste hyödyttäisi.

Näistä syistä total-vedot jäävät väliin. Nadal on kuitenkin tämän massakenttäkauden aikana aloittanut otteluita usein kehnosti. Huhtikuun Monte Carlon turnauksesta lähtien Nadal on pelannut 16 ottelua massalla, ja vain kolmesti ensimmäinen erä on päättynyt alle 8,5 pelissä.

Vain Marsel IlhaniaSimone Bolellia ja Lucas Pouillea vastaan Nadal voitti ensimmäisen erän 6-2. Jos Kuznetsov ei jostain syystä ole aivan eksyksissä, 1,69 on kelpo kerroin yli 8,5 pelin avauserälle.

Venäläinen on pelannut tarpeeksi hyvin päästäkseen samaan kuin Nicolas Almagro ja Quentin Halys, jotka pelasivat Nadalia vastaan yli 8,5 pelin ensimmäisen erän aiemmin tällä viikolla. Kuznetsov sai myös alle ottelun vasenkätistä Jürgen Melzeriä vastaan. Siitäkään ei ole haittaa Nadalia vastaan.

Novak Djokovic vs Thanasi Kokkinakis

Kummallakin pelaajalla oli ongelmia fysiikan kanssa edellisellä kierroksella. Djokovic sai lonkkansa jumiin ja tarvitsi vaivaan hoitoa. Kokkinakis nousi kahden erän takaa-ajoasemasta voittoon Bernard Tomicia vastaan, mutta myös hänet palkittiin lonkkavaivalla. Australialainen kompastui ikävästi omaan mailaansa.

Kummallakaan loukkaantumisella tuskin on merkittävää vaikutusta. Kokkinakis pelasi perjantaina nelinpeliä ja Djokovic vakuutti, ettei kyse ole mistään vakavasta.

Todennäköisesti suurempi vaikutus on Kokkinakisin väsymyksellä. Viiden erän maratonottelun jälkeen vastassa tuskin voisi olla hankalampaa vastustajaa.

Djokovicin kohtaaminen varmasti sytyttää Kokkinakisin, mutta pelillisesti hänellä ei välttämättä ole järin paljon annettavaa. Djokovicin suora 3-0-voitto näyttää todennäköiseltä.

Pelivihjeet

Djokovic voittaa Kokkinakisin 3-0, 1,22
Nadal-Kuznetsov: yli 8,5 peliä ensimmäisessä erässä, 1,69

Lyö vetoa Ranskan avoimista täällä!