Ranskan avoimet: Levännyt Cuevas pudottaa väsyneen Thiemin


Ranskan avointen toinen kierros alkaa keskiviikkona 16 ottelun voimin. Päivän tähtiin kuuluvat Kei NishikoriStanislas Wawrinka ja Jo-Wilfried Tsonga, ja ylipäätään ohjema on vedonlyönnin kannalta parempi kuin tiistaina.

Viime vuonna 32:sta toisen kierroksen ottelusta vain viisi päättyi altavastaajan voittoon. Suurimman kertoimen (3,64) antoi Marcel Granollersin voitto Aleksandr Dolgopolovista.

23 toisen kierroksen ottelua päättyi 3-0. Kuudessa ottelussa pelattiin neljä erää ja vain kolmessa täydet viisi erää.

Juan Monaco vs Teimuraz Gabashvili

Monaco olisi voinut kaatua jo avauskierroksella hyvävireistä Federico Delbonisia vastaan. Delbonisin energia ei kuitenkaan lopulta riittänyt, ja epätasainen Gabashivili tuskin pystyy sen parempaan.

Viiden erän vääntö Delbonisia vastaan tuskin häiritsee Monacoa ratkaisevasti. Gabashvilin kärsivällisyys tuskin riittää kolmeen erävoittoon tasaisempaa ja varmempaa Monacoa vastaan.

Ensimmäisellä kierroksella Gabashvili kukisti Feliciano Lopezin, mutta tulos ei ollut järin merkittävä yllätys. Lopez odottelee jo ruohokenttäkautta, ja hän on hävinnyt Ranskan avointen avauskierroksella kymmenen kertaa.

Tästä ottelusta tulee aivan erilainen. Monaco antaa mielellään Gabashvilin paiskoa voimakkaita lyöntejään ja odottaa virheitä, joita venäläinen tekee ennemmin tai myöhemmin. Neljän tai viiden erän ottelu on mahdollinen, mutta on vaikea uskoa muuhun kuin Monacon voittoon.

Monaco on voittanut pelaajien molemmat aiemmat kohtaamiset. Nyt kaksikko ottaa ensimmäistä kertaa yhteen massakentällä. Gabashvili ei ole koskaan kestänyt massakentällä viidenteen erään asti. Ylipäätään hän on pelannut viisi viiden erän ottelua ja voittanut niistä vain yhden.

Monacolla on erinomainen saldo otteluista, joissa hänen kertoimensa on välillä 1,30-1,40 (36 voittoa 40 ottelusta). Gabashvili on hävinnyt yhdeksän edellisestä 11 ottelusta, joissa hänen kertoimensa on ollut 3,00 tai suurempi.

Kei Nishikori vs Thomaz Bellucci

Bellucci on tällä hetkellä elämänsä iskussa, ja miehen avauserän voittokerroin on varsin kiinnostava 3,50.

Jos Bellucci pääsee samalle tasolle kuin viime viikkojen aikana ATP-kiertueella, hän voi jopa pudottaa japanilaistähden. Toisaalta Bellucci on Bellucci, ja mies voi yhtä hyvin hukata otteensa kesken ottelun. Siksi on syytä tyytyä erävetoon.

Maailmanlistan 40:n kärkeen palannut Bellucci hohkaa itseluottamusta. Avauskierroksen selvässä voitossa Marinko Matosevicista brasilialainen ei osoittanut minkäänlaisia väsymyksen merkkejä.

Kumpikin pelaaja haluaa hallita ottelua, mikä antaa odottaa viihdyttävää vääntöä. Bellucci on saanut lisää voimaa heikkoon rystylyöntiinsä ja on nyt uhka kenelle tahansa.

Roomassa Bellucci voitti avauserän Novak Djokovicia vastaan. Hän on voittanut ensimmäisen erän yhdeksässä 11 edellisestä massakenttäottelustaan. Nishikorin peli puolestaan takkuilee toisinaan otteluiden alussa.

Toinen hyökkäävää pelityyliä suosiva vasuri Martin Klizan yllätti Nishikorin Pariisissa vuosi sitten. Bellucci on vaarallinen vastustaja, eikä Nishikori ole parhaimmillaan hitailla alustoilla. 1,10 on aivan liian pieni kerroin ennakkosuosikille.

Pablo Cuevas vs Dominic Thiem

Thiem on kertoimissa suosikki. Aseman voi kyseenalaistaa. Hän on viikon sisällä tahkonnut 14 erää massakentillä. Näillä alustoilla fyysinen kunto on merkittävässä roolissa ratkaisemassa otteluita, joten itävaltalaisen kerroin näyttää pieneltä.

Thiemin kerroin perustuu viime aikojen menestykseen ja etenkin viime viikon Nizzan ATP-turnaukseen, jossa Thiem otti uransa ensimmäisen ATP-turnausvoiton. Ottelu Cuevasia vastaan voi kuitenkin katkaista kamelin selän.

Jo pari päivää sitten Thiem vaikutti hieman väsyneeltä ottelussaan Aljaz Bedeneä vastaan. Cuevasille Thiem sopii vastustajaksi paremmin kuin avauskierroksen kilpakumppani Sam Groth, joka takoo hurjia syöttöjä.

Cuevas ja Thiem eivät ole koskaan kohdanneet ATP-tasolla. Luvassa on tasainen ottelu, mutta huomattavasti levänneemmän Cuevasin kerroin 2,00 on houkutteleva. Cuevas vietti ennen turnausta vapaan viikon, joten hän on pelannut viimeisen viikon aikana 10 erää vähemmän kuin Thiem.

Pelivihjeet:

Varma: Monaco voittaa Gabashvilin, 1,32
Kerroinhaku: Cuevas voittaa Thiemin, 2,00
Yllätyshaku: Bellucci voittaa ensimmäisen erän Nishikoria vastaan, 3,50

Lyö vetoa Ranskan avoimista täällä!