Wimbledon: jättiläisten kaataja Darcis haastaa Lopezin


Guillermo Garcia-Lopez vs Pablo Andujar

Noin kello 17.30 Suomen aikaa alkava täysespanjalainen kohtaaminen sopii hyvin yhdistelmävedon jatkoksi.

Garcia-Lopez on voittanut kaikki viisi keskinäistä kohtaamista. Viimeisin niistä pelattiin vain pari viikkoa sitten Queen's Clubilla. Silloin Garcia-Lopez voitti 7-6, 6-2. 13 keskinäisestä erästä "GGL" on voittanut 10.

Ylipäätään Andujarin ei kannata Wimbledonia varten varata hotellia kovin moneksi päiväksi. Hän on hävinnyt kaikki viisi otteluaan Wimbledonissa. Ylipäätään hän on ruoholla voittanut vain yhden ja hävinnyt 15 ottelua.

Se ainoa voittokin on vuodelta 2007 karsintaottelusta Benedikt Dorschia vastaan. Andujar jos kuka on paikalla vain kuittaamassa avauskierroksen esiintymisestä tilille tulevat 29 000 puntaa.

Garcia-Lopez on puolestaan tasokas ruohopelaaja. Queen's Clubilla hän hävisi vain niukasti Kevin Andersonille voitettuaan ensin Andujarin ja Aleksandr Dolgopolovin.

Jotta kertoimet nousevat kiinnostavammiksi, samalle kupongille voi iskeä Nicolas Mahutin ja Jiri Veselyn, jolloin kerroin nousee 1,33:een.

Mahut ei ole pärjännyt Wimbledonissa (voittosuhde 5-9) yhtä hyvin kuin muilla ruohokentillä, mutta tappio ATP-debyyttinsä tekevälle Filip Krajinovicille vaatisi jo ponnistuksia.

Nottinghamin turnauksen karsinnoissa Krajinovic hävisi Go Soedalle 1-6, 1-6. Luvut eivät kerro kovin hyvää tulokkaan nurmikenttäkyvyistä.

Vesely kohtaa Paulo Lorenzin, joka ei ole pelannut sitten kesäkuun 6. päivän - ja silloin Lorenzi keskeytti haastajaturnauksessa.

Lorenzin voittosuhde ATP-tason nurmiotteluista on 3-10 ja Wimbledonista 0-4. Pelikuntokaan tuskin on huipussaan kolmen viikon ottelutauon jälkeen, joten nurmikentille hyvin tuntumaa ottaneen Veselyn pitäisi hoitaa homma.

Feliciano Lopez vs Steve Darcis

Darcisin voittokerroin 6,00 on erittäin houkutteleva. Lopez on nimittäin pelannut omila mittareillaan kehnon ruohokauden ja voittanut sen aikana vain kaksi ottelua.

Ne voitot tulivat portugalilaisesta massakenttäspesialisti Joao Sousasta sekä yhdysvaltalaisjuniori Taylor Harry Fritzistä. Kontrasti viime vuoteen on melkoinen: viime kauden nurmijaksolla Lopez voitti 12 ja hävisi kaksi ottelua.

Lopez pelasi viimeksi Nottinghamissa, jossa hävisi Yen Hsun Lulle kesyllä esityksellä. Juuri Darcis on ottanut tavakseen yllättää vasenkätisiä espanjalaispelaajia Wimbledonissa.

Belgialaisella on pitkään ollut ongelmia kroppansa kanssa, mutta nyt fysiikka näyttää olevan kunnossa. Lähivuosina Darcis on yllättänyt Wimbledonissa sekä Tomas Berdychin että Rafael Nadalin.

Komean suoran voittokertoimen lisäksi vaihtoehtoja ovat Darcis +5,5 peliä tai +2,5 erää. Lopez on Wimbledonissa kattanut -5,5 ottelun tasoituksen vain kerran 11 edellisessä ottelussaan.

Luca Vanni vs James Ward

James Ward ei yksinkertaisesti ole hyvä ruohopelaaja, ja vedot menevät häntä vastaan kello 18 alkavassa ottelussa lucky loser Vannia vastaan.

Vanni oli viime torstaina yhden pisteen päässä voittaa Luke Savillen ja päästä Wimbledoniin ilman lucky loser -statusta. Ottelu Wardia vastaan on hyvä tilaisuus hakea hyvitystä torstain niukalle tappiolle. Ward on voittanut vain kaksi 16:sta edellisestä ruohokenttäottelustaan ATP-tasolla.

Voitot tulivat Andujarista ja Blaz Rolasta, joka on koko uransa aikana voittanut ruoholla vain yhden ATP-ottelun - ja kuinka ollakaan, Andujaria vastaan.

Kahdeksassa edellisessä ruoho-ottelussaan Ward on hävinnyt esimerkiksi Tim SmyczekilleDonald Youngille ja Brydan Kleinille. Wimbledonissa Ward on voittanut vain yhden seitsemästä ottelustaan, tietenkin Andujaria vastaan...

Vanni ei toki ole hänkään mikään maailmanluokan nurmijumala, mutta ottelu Savillea vastaan osoitti, ettei kyseessä ole mitenkään toivoton tapaus. Lucky loserit ovat usein hyviä pelikohteita, koska heillä ei ole minkäänlaisia paineita - toisin kuin Wardilla.

Vannilla on kohtalainen syöttö, eikä Wardin nurmikenttätilastoilla kulkeva pelaaja todellakaan ole kertoimen 1,60 arvoinen.

Pelivihjeet

Garcia-Lopez, Vesely ja Mahut voittavat, 1,33
Vanni voittaa Wardin, 2,28
Darcis voittaa Lopezin, 6,00