Wimbledon: Williams ja Muguruza pelaavat tasaisen finaalin


Serena Williams vs Garbiñe Muguruza

Wimbledonin naisten kaksinpelifinaalissa on kaikki viihdyttävän ottelun ainekset. Kumpikin pelaaja pelaa aggressiivista tennistä ja pyrkii toden teolla voittamaan palloja. Kummankin otteluissa nähdään tyrmääviä ratkaisuja.

Yhdysvaltalainen ja espanjalainen kohtaavat neljännen kerran. Keskinäisten otteluiden voitot ovat Williamsille 2-1, mutta amerikkalaisen illasta tulee hikinen. Muguruza on Williamsille tämän turnauksen kovin haaste sitten Viktoryja Azarenkan.

Muguruza pystyy Azarenkan tavoin aiheuttamaan Williamsille päänvaivaa pomppulyönneillään. Muguruzalla on myös hyvä rystylyönti, joka on tällä tasolla usein voiton avain sekä miesten että naisten turnauksissa.

Muguruza osaa käyttää kierteitä ja lyödä kämmeneltä eri pituisia palloja. Hän viihtyy nykyään myös verkolla paremmin kuin aiemmin. Espanjalaisen ruohokenttäpelaaminen on kehittynyt selvästi.

Viime vuoden Ranskan avoimissa Muguruza murskasi Williamsin 6-2, 6-2. Parhaalla tasollaan hän pystyy siis kiusaamaan Williamsia. Avainkysymys on se, kuinka pitkään Muguruza pystyy pelaamaan parhaalla tasollaan yhtäjaksoisesti.

Torstaina Muguruza pelasi todella vakuuttavasti, kun hän käytännössä varasti ottelun hallinnan Aga Radwanskalta. Myöhemmin hermot tulivat kuitenkin peliin, ja Radwanska pääsi nousemaan voittotaisteluun.

Hermojen pitävyydellä on merkityksensä lauantainakin. Muguruza jännittää varmasti ensimmäistä Grand Slam -finaaliaan. Toisaalta moneen otteeseen on nähty, ettei kokenut Williamskaan ole immuuni jännitykselle ja hermoilulle.

Jos hermoilu ei vie espanjalaisen parasta terää, tämä tulee hallitsemaan ottelua ajoittain. Williamsin 2-1-voiton kerroin on houkutteleva 4,00.

Kahdeksasta edellisestä naisten Wimbledon-finaalista seitsemän on ratkennut kahdessa erässä, mutta se ainoa kolmeen erään mennyt finaali oli juuri Williamsin ottelu Radwanskaa vastaan 2012. Silloin Williams voitti edellisen Wimbledoninsa. Kahden viime vuoden yksipuolisten loppuotteluiden jälkeen olisi taas tasaisen finaalin aika.

Ottelu voi olla yksi viihdyttävimmistä naisten Wimbledon-finaaleista vuosiin. Toivottavasti puitteet eivät sokaise Muguruzaa.

Tilastot puhuvat toki Williamsin puolesta. Tällä vuosikymmenellä veteraani on pelannut seitsemän nurmiottelua 1,10-1,20-kertoimisena suosikkina ja voittanut ne kaikki. Ainoan erätappionsa näissä otteluissa Williams kärsi Slava Shvedovalle Wimbledonissa 2012.

Grand Slam -finaaleissa Williamsin voittosuhde on 20-4. Edellinen tappio tuli vuoden 2011 US Openin loppuottelussa Sam Stosurille. Nurmikentillä pelatuissa Grand Slam -finaaleissa Williamsin voittosuhde on 5-2, mutta tappioista on jo todella paljon aikaa (Venus Williamsille 2008 ja Maria Sharapovalle 2004).

Tämän turnauksen semifinaalissa Sharapova ei pystynyt laittamaan Williamsille kampoihin. Loppuottelussa Williams joutuu kovempaan paikkaan.

Pelivihje

Williams voittaa Muguruzan 2-1, 4,00