Wimbledon: Yllättääkö Millman alavireisen Baghdatisin?


Wimbledonin kolmantena pelipäivänä kentillä nähdään maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic. Suurista nimistä urakkansa aloittavat myös Marin Cilic ja Stanislas Wawrinka.

Päivän ohjelmassa on 16 toisen kierroksen ottelua. Viime vuoden 32:sta toisen kierroksen ottelusta 11 päättyi altavastaajan voittoon. Isoimman kertoimen sai Andrei Kuznetsovin voitto David Ferreristä. Kuznetsovin kerroin oli peräti 13,00.

Marin Cilic vs Ricardas Berankis

Berankis pääsi toiselle kierrokselle Andreas Haider-Maurerin vetäydyttyä avauskierroksella, eikä hänellä ole juuri eväitä haastaa Berankisia. Berankis on hävinnyt ruoholla kaikki kolme otteluaan maailman top 50 -pelaajia vastaan.

Ylipäätään ATP-tasolla liettualaisen voittosuhde nurmipeleistä on 2-7. Haider-Maurerin lisäksi Berankis on selättänyt Carsten Ballin vuoden 2010 Wimbledonissa. Cilic viihtyy ruoholla selvästi vastustajaansa paremmin.

Cilic on voittanut 28 edellistä otteluaan maailmanlistan 80:n parhaan ulkopuolella majailevia vastustajia vastaan. Cilicin voittosuhde on 13-1, kun hänen kertoimensa on ollut 1,10 tai pienempi. Ainoa tappio tuli vuoden 2012 China Openissa Marius Copilille.

Keskiviikon vetovalinnoissa on syytä ottaa huomioon Lontoon kuuma sää. Etenkin isokokoisilla pelaajilla voi olla vaikeaa.

Juan Monacon kohtaavalla Nick Kyrgiosilla ei kuitenkaan pitäisi olla ongelmia. Monaco pääsi toiselle kierrokselle lähinnä siksi, että Florian Mayer oli ensimmäisellä kierroksella surkea.

Monaco laittaa kaiken peliin ainakin alussa, ja Kyrgios joutuu toden teolla töihin. Monacolla ei kuitenkaan ole vastausta Kyrgiosin raakaan voimaan, ja erävoittokin olisi Monacolle saavutus.

Cilicin ja Kyrgiosin voitot sisältävä tupla antaa kertoimen 1,22.

John Millman vs Marcos Baghdatis

Kokonaisuutta arvioien Baghdatisin pitäisi voittaa Millman, mutta kyproslaisen fyysinen kunto on ehdottomasti huolenaihe - varsinkin, kun Baghdatisin kerroin on vain 1,29. Avauskierroksella Baghdatisilla oli vaikeuksia selättää Donald Young neljässä erässä.

Ennen turnausta Baghdatis keskeytti välierävaiheessa Nottinghamissa venäytettyään ilmeisesti pohkeensa. Youngia vastaan jalassa oli side, ja pelaaja itse yritti hoitaa jalkaansa läpi ottelun.

Jos Millman pystyy tekemään ottelusta tarpeeksi pitkän, Baghdatisin loukkaantuminen tulee nostamaan päätään. Jo viime vuonna Baghdatis hävisi toisella kierroksella ennakkosuosikkina Leo Mayerille, ja nyt vaarana on sama kohtalo.

3,50 on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kerroin Millmanille.

Kevin Anderson vs Marsel Ilhan

Andersonin kertoimet alkavat olla naurettavia. Queen's Clubin turnauksen finalisti saa Ilhania vastaan kertoimekseen 1,05. Ilhan yllätti Andersonin tavoin kovaa syöttävän Jerzy Janowiczin avauskierroksella.

On vaikea nähdä turkkilaisen voittavan Andersonia, mutta Ilhan ei kuitenkaan ole pöllömpi ruohopelaaja vähäisestä nurmikokemuksestaan huolimatta. 1,05 on todella alhainen kerroin Andersonille.

Anderson ei täysin vakuuttanut ensimmäisen kierroksen ottelussaan Lucas Pouillea vastaan. Pouille myönsi, ettei hän syöttänyt tarpeeksi hyvin, mutta siitä huolimatta hän venytti ottelun neljään erään. Keskiviikkona tulos voi olla hyvin samankaltainen.

Janowiczin lisäksi Ilhan on voittanut Feliciano LopezinAlbano Olivettin ja Kenny De Schepperin, joten kovaa syöttävät pelaajat eivät ole hänelle ongelma. Mielenkiintoisiksi peli-ideoiksi nousevat yli 9,5 pelin avauserä ja total-veto yli 32,5 pelin puolesta.

Anderson on pelannut Wimbledonissa 14 ottelua ja voittanut niistä vain kaksi alle 32,5 pelissä. Kummatkin voitot tulivat maailmanlistan 120:n parhaan ulkopuolella olleita pelaajia vastaan. Pelkästään matematiikan perusteella over-kerroin 1,90 on siis mielenkiintoinen.

Muissa otteluissa Milos Raonic saattaa niinikään joutua ainakin neljänteen erään Tommy Haasin kanssa. Haasin fyysinen kunto on kuitenkin kysymysmerkki, joten vedonlyönti olisi arpapeliä.

Grigor Dimitrov ei myöskään ole sellaisessa vireessä, joka oikeuttaisi kertoimen 1,17 ottelussa Stevie Johnsonia vastaan. Johnson +2,5 erää on harkitsemisen arvoinen vetoidea, sillä Dimitrov etsii vielä parasta virettään.

Pelivihjeet

Cilic ja Kyrgios voittavat, 1,22
Anderson-Ilhan, yli 32,5 peliä, 1,90
Millman voittaa Baghdatisin, 3,50