ATP-finaalit: Berdych voittaa väsyneen Ferrerin


ATP-finaalien lohko-ottelut jatkuvat keskiviikkona. Päivän kohokohta on Tomas Berdychin ja David Ferrerin välinen iltaottelu.

Viikko on alkanut eriskummallisella tavalla. Eilenkin ounastelin Roger Federerin ja Novak Djokovicin ottelun kulun oikein, mutta vetoni oli väärä.

Federer oli senttien päässä ensimmäisen erän eräpallosta, mutta hän iski 4-4-tilanteessa kämmenlyönnin hieman leveäksi. Djokovic näki mahdollisuutensa, mursi sveitsiläisen syötön ja nappasi voiton.

Tomas Berdych-David Ferrer

Myös tämän ottelun osapuolet kohtasivat viime viikolla Pariisissa. Tuolloin Ferrer kukisti tshekin puolivälierässä.

Ottelua on vaikea ennakoida. Kumpikin hävisi ensimmäisen ottelunsa ja pelasi kehnosti. Ferrerin kohdalla selitykseksi voi kelvata väsymys. Lisäksi hän kohtasi revanssia hakeneen Rafael Nadalin.

Berdych oli todella huono Stanislav Wawrinkaa vastaan. Hänen on parannettava tuntuvasti, jos mies haluaa edes haaveilla jatkopaikasta.

Berdych syötti huonosti, palautti huonosti ja teki tukuttain virheitä. Tämä ottelu on kuitenkin hänelle pakkovoiton paikka, joten keskittyminen saattaa olla eri tasolla.

ATP-finaalien ongelma on se, että se pelataan heti Pariisin turnauksen perään. En ole nähnyt kentillä yhtäkään pelaajaa, joka ei olisi silminnähden väsynyt. Siksi pelin taso on jäänyt kehnoksi.

Ferrer on tänään suosikki kertoimella 1,78. Katsoin kuitenkin miehen eilistä ottelua Nadalia vastaan, eikä se herättänyt juurikaan luottamusta. Sama tosin pätee Berdychiin.

Berdychillä pitäisi olla pieni fyysinen etu, sillä hän on pelannut 13 kokonaista ottelua sitten US Openin. Ferrer on samassa ajassa tahkonnut 21 matsia.

Myös kerrointenlaskijoille ottelu oli ilmeisesti vaikea. Yli 21,5 pelin kerroin on nimittäin vain 1,50. Kertoimista ei löydy juuri pelattavaa, joten lähden hakemaan suurempia kertoimia.

Ferrer on voittanut ATP-finaaleissa urallaan vain neljä ottelua yhdestätöista. En usko, että miehellä on tarpeeksi energiaa tai intohimoa laittaa kaikkea peliin tänäkään vuonna.

Jos Berdych syöttää selvästi paremmin kuin Wawrinkaa vastaan, hänen voimansa riittää näille kentille. Siitä ei tosin saatu merkkejä Wawrinkaa vastaan. Vahva syöttöpeli vie peliä Berdychin kannalta suotuisaan suuntaan, jolloin hän pystyy hallitsemaan palloralleja.

Berdychin olisi syytä voittaa suoraan 2-0, jotta tshekki voisi haaveilla jatkopaikasta. Jos Ferrerin kunto ei kestä - ja niin pitäisi kaiken järjen mukaan käydä - nopea ratkaisu ei ole poissuljettu vaihtoehto.

Berdych oli viime viikon kohtaamisessakin matkalla kohti 2-0-voittoa, kunnes päättäväinen Ferrer käänsi ottelun. En usko, että Ferrerin puhti riittää vastaavaan temppuun tällä kertaa.

Pelivihje: Berdych voittaa 2-0, 3,20

Lyö vetoa ATP-finaaleista ja katso ottelut suorana täällä!