ATP-kiertue: Fogninin hyvä vire jatkuu Hampurissa


Perjantain ainoa vetoni Hampurin ATP-turnaukseen osui, kun Juan Monacon ja Nicolas Almagron välinen mittelö venyi pitkäksi. Puolustava mestari Monaco mokasi lopulta viimeisessä erässä. Hän hävisi johtoasemasta viisi peliä peräkkäin ja samalla koko ottelun voitto meni sivu suun.

Roger Federer herätti paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa esiintymällä kyseenalaisessa hihattomassa paidassa Florian Mayeria vastaan. Itse ottelussa Federer ei ollut kovinkaan kaukana hävitä saksalaiselle, joka nappasi kolmen erän kamppailussa vain viisi pistettä vähemmän kuin Federer.

ATP-päivä oli muutenkin varsin normaali: Fernando Verdasco mokasi ottelupallon, hävisi, rikkoi pikaistuksissaan pukuhuoneen kaapin ja ilmoitti päälle jättävänsä ensi viikon turnauksen väliin. Tommy Haas puolestaan yritti syödä mailansa.

Verdasco epäonnistui ottelun tappamisessa miljoonannen kerran urallaan. Tällä kertaa Federico Delbonis oli hyötyvänä osapuolena. Haas puolestaan kärsi selvän tappion Fabio Fogninille, joka on tällä hetkellä aivan liekeissä.

Fognini kohtaa tänään Almagron noin kello 13 Suomen aikaa. Se lieneekin päivän paras ottelu. Voitolla Fognini voi nousta ATP-rankingissa 20 parhaan joukkoon. Ranking-sijoitus riippuu myös siitä, miten Kevin Anderson esiintyy Bogotassa.

Fognini ja Almagro kohtasivat viimeksi vuonna 2009, jolloin Fognini voitti Bukarestin massakentällä pelatun ottelun. Tällä hetkellä kyse on kuitenkin ennen kaikkea italialaisen itseluottamuksesta. Massakenttä sopii Fogninille hieman paremmin kuin Almagrolle, enkä näe mitään syytä, miksi Fognini ei voisi taas voittaa.

Fogninin kerroin 1,96 jää hieman alhaiseksi, mutta se vain kertoo siitä, millaisessa iskussa hän on ollut viime viikolla Stuttgartissa ja nyt Hampurissa. Viime viikolla Fognini päätti kuivan kautensa voittamalla Stuttgartissa. Kenestä on väittämään, ettei hän voisi voittaa toista turnausta putkeen?

Toisessa semifinaalissa Federer kohtaa Delbonisin. En tiedä, oliko hihattoman paidan tarkoitus siirtää huomio pois selkävaivasta, joka näyttää aiheuttavan sveitsiläiselle yhä enemmän ongelmia. Oletan, että oli. Mistään muoti-ilmiöstä tempussa ei ainakaan ollut kyse, vaikka mieleen juolahtaakin kerrassaan hirveä vintage-luomus, jollaisessa Federer pelasi Wimbledonissa muutama vuosi sitten.

Eilen ottelupalloja selvittäneen Delbonisin ei oikeastaan pitäisi olla näin pitkällä. En usko Delbonisin voittoon, vaikka Federer pelaakin puolikuntoisena ja uudella mailalla. Delbonis on kohdannut maailman top 10 -pelaajan urallaan vain kahdesti eikä ole voittanut erääkään. Tämä on Delbonisin uran toinen kiertuetason semifinaali. Vuonna 2011 hän meni Stuttgartin turnauksessa karsintojen kautta yhtä pitkälle. Välierässä JC Ferrero oli vahvempi.

En itse lyö vetoa ottelusta, mutta paras vaihtoehto on alle 20,5 peliä kertoimella 1,95.

Paras veto: Fognini voittaa Almagron, 1,96.

Vedonlyönti ja ottelut suorina lähetyksinä täällä!