ATP-kiertue: Haas ja Gulbis huhkivat pitkään


Keskiviikkona oli turhauttava päivä olla tennispelaaja, katsoja tai vedonlyöjä Lontoossa. Sade peruutti suurimman osan peleistä Queen's Clubilla.

Läpi vietiin vain muutamia otteluita. Lleyton Hewitt koulutti Grigor Dimitrovia, Dan Evans puolestaan jatkoi hyvää putkeaan Lontoossa voittamalla Jarkko Niemisen.

Keskiviikon viimeisen vetoni suhteen näyttää kuitenkin hyvältä. Feliciano Lopezin ottelu Julien Benneteauta vastaan jatkuu asetelmista, joissa espanjalainen on voittanut yhden erän, johtaa toista erää 2-0 ja erän kolmatta peliä 40-15.

Hallen turnaus pelataan katon alla, joten Saksassa päästään varmasti pelaamaan. Päivän kohokohta on Suomen aikaa kello 18.30 alkava Tommy Haasin ja Ernests Gulbisin kohtaaminen.

Kaksikko kohtaa viidennen kerran. Mielestäni Haasin kerroin 1,45 on liian alhainen, sillä tämä on hänen ensimmäinen kaksinpeliottelunsa nurmella tällä kaudella. Vastassa on vieläpä pelaaja, jolle Haas on hävinnyt kahdesti kovalla alustalla ja voittanut kahdesti massakentällä.

Nurmi ei ole Gulbisin suosikkialusta ja Haasin saldo ruoholla on paljon parempi. Tartun kuitenkin over-vetoihin, sillä en usko, että saksalainen selviää ottelusta ilman ongelmia.

Gulbis pelaa tällä hetkellä hyvin. Esitys Marcos Baghdatisiakin vastaan oli kelvollinen, vaikka latvialainen rikkoikin mailansa kertaalleen. Etenkin nurmiotteluksi Gulbisin suoritus oli hyvä. Pelien määrän veikkauksessa raja on asetettu 22,5 peliin, ja uskon, että niin pieni määrä tennistä ei vielä riitä ratkaisemaan ottelua.

Uskoisin Florian Mayerin voittavan Leonardo Mayerin ruohokentällä jokseenkin selvästi. Saatan joutua katumaan tätä, mutta tuntuu myös siltä, että Florian Mayer pystyy voittaamaan 3,5 pelin tasoituksellakin. Leonardo Mayer on mennyt urallaan vain kerran ruohoturnauksessa toista kierrosta pidemmälle.

Olin kentän laidalla tuolloin vuonna 2009, kun argentiinalainen voitti Benneteaun Eastbournessa ja meni puolivälieriin. Ottelu ei todellakaan ollut mikään klassikko. Nyt pelaaja tekee paluuta loukkaantumisen jäljeltä, ja Florian Mayerin selvästi mittavamman nurmikokemuksen pitäisi riittää jatkopaikkaan.

Florian Mayer ei ole isoja vetoja puolelleen houkutteleva pelaaja, mutta hän on kuitenkin yltänyt kahdesti Wimbledonin puolivälieriin - viimeksi viime vuonna. Uskon hänen kukistavan sukunimikaimansa tällä kentällä.

Parhaat vedot

Yli 22,5 peliä Gulbisin ja Haasin välillä, 1,75
Florian Mayer (-3,5 peliä) voittaa Leonardo Mayerin, 1,72

Vedonlyönti ja otteluita suorina lähetyksinä täällä!