ATP-kiertue: Lopez kävelee jatkoon


Sää oli jälleen ongelma sekä Eastbournessa että Rosmalenissa torstaina. Kummassakin turnauksessa otteluita oli vaikea saada vietyä loppuun.

Hollannissa vaivasi jatkuva sade, Britanniassa puolestaan merisumu, joka esti näkyvyyttä ja teki kentistä liukkaita.

Päivän avausvetoni kaatui, kun Fernando Verdasco hukkasi 4-1-johdon toisessa erässä ja hävisi tie breakissa. Löin kertoimella 3,75 vetoa Feliciano Lopezin 2-1-voiton puolesta, mutta Lopez voitti hyvän ystävänsä jo kahden tiukan erän päätteeksi.

Asioihin ei tullut parannusta, kun Radek Stepanek - jonka yksityiselämä herätti eilen paljon spekulaatioita - heitti juorulehtien liekkeihin bensaa pelaamalla ponnettoman ottelun. Tshekki johti avauserää 3-1, mutta hävisi sen jälkeen 11 seuraavasta 14 pelistä ja tarjoili Andreas Seppille voiton hopealautasella. Myöhemmin Stepanek vahvisti, että hän on eronnut vaimostaan ja entisestä tennisammattilaisesta Nicole Vaidisovasta.

Perjantaina Rosmalenin välierissä kakkossijoitettu Stan Wawrinka kohtaa Guillermo Garcia-Lopezin ja Xavier Malisse Nicolas Mahutin.

Itse olen paikalla Eastbournessa, missä Ivan Dodig pelaa Feliciano Lopezia vastaan ja Andreas Seppi iskee yhteen Gilles Simonin kanssa.

Vedonlyöntimielessä päivän ottelut eivät oikein sytytä. Ainoa kiinnostava veto on Lopezin voitto Dodigista.

Wawrinkalle tuskin tulee ongelmia Garcia-Lopezia vastaan. Malissen ja Mahutin välinen nurmiveteraanien ottelu voi puolestaan kääntyä kummalle tahansa. Kannattaa tosin huomioia, että Mahut on pelannut tällä viikolla jo kuusi ottelua ja kantaa paksuja siteitä polvessaan.

Seppi voi olla panostuksen arvoinen peliään etsivää Simonia vastaan. En kuitenkaan luota häneen täysin, sillä Simon tarjoilee ajoittain erittäin hyviä palloja.

Lopez kohtaa Dodigin toisen kerran ja ensimmäistä kertaa nurmella. Eastbournen olosuhteet sopivat espanjalaiselle, jonka vasemman käden syöttö on näillä kentillä iso ase.

Lopezin mataliin lyönteihin ajoittain tuuliset olosuhteet eivät vaikuta. Hänen syöttönsä on murrettu tällä viikolla vain kerran, joten Dodigin kaltainen keskinkertainen syötönpalauttaja joutunee kahteen tie breakiin, jos haluaa voittaa ottelun.

Kroatialainen tavoittelee toista ATP-finaalipaikkaansa ruohoturnauksessa. Ensimmäinen tuli Rosmalenissa 2011. Yllättävää kyllä, Lopez ei ole vielä yltänyt titteliotteluun nurmella. Uskon sen asian korjaantuvan tänään.

Paras veto: Lopez voittaa Dodigin, 1,65.

Vedonlyönti ja ottelut suorina lähetyksinä täällä!