ATP-kiertue: Lopez voittaa mestaruuden Eastbournessa


Perjantai oli paluu voittojen tielle, sillä kumpikin Eastbournen ATP-turnaukseen vihjaamani veto osui.

Kylmänä ja tuulisena päivänä Feliciano Lopez voitti helposti Ivan Dodigin. Lopez vei ottelun suoraan 2-0 eikä jättänyt epäilyksille sijaa.

Katsomoon ilman talvivaatteita saapuneet katsojat olivat helisemässä, kun merituuli puhalsi ja teki tenniksen pelaamisesta huomattavan vaikeaa. Lopez kuitenkin sopeutui hyvin eikä ollut lähelläkään menettää syöttöään turhautuneelle Dodigille.

Sunnuntain finaalissa Lopez kohtaa Gilles Simonin. Kuinka ollakaan, samat pelaajat kohtaavat ensi viikolla Wimbledonin avauskierroksella. Sunnuntain ottelulla on siis erityinen merkitys.

Simon on yltänyt uransa ensimmäiseen nurmifinaaliin monien vaikeuksien jälkeen. Finaali on ensimmäinen myös Lopezille, joka ei ole aiemmin päässyt ruohoturnauksessa semifinaalia pidemmälle.

Ranskalainen ei koskaan ole ollut nurmipelin suuri ystävä, sillä hän suosii vastaiskutennistä. Jos hän kuitenkin hyökkää hieman normaalia enemmän, palkinto tulee varmasti.

Lopezin syöttö on ollut tällä vikkolla murhaava, sillä olosuhteet sopivat hänelle. On mielenkiintoista nähdä, mihin pystyy Simon, joka on paras syötönpalauttaja Lopezin tämän viikon vastustajista.

Etu on ehdottomasti espanjalaisella. Sää on edelleen kostea, joten ottelun alku voi venyä myöhäisiltapäivään tai iltaan.

Liukas kenttä tekee Lopezista vaikean voitettavan. Tartun hänen voittokertoimeensa 1,65.

Rosmalenin finaali Stan Wawrinkan ja Nicolas Mahutin välillä alkaa kello 15.30 Suomen aikaa. Kakkossijoitettu sveitsiläinen ei välttämättä mene vihellellen mestaruuteen nurmikentillä viihtyvää pelaajaa vastaan.

Mahut hyödynsi perjantain semifinaalissa Xavier Malissen tavaramerkkisulamisen. Wawrinka puolestaan selvitti kaikki 10 break pointia, jotka kohtasi omassa välierässään Guillermo Garcia-Lopezia vastaan.

Pelaajat kohtaavat ensimmäisen kerran sitten vuoden 2004 ja ensi kertaa koskaan ATP-kiertueella. Mahut on varmasti väsynyt, ja polvivaiva ei helpota asiaa.

Wawrinka ei kuitenkaan ole nurmella mikään jumala. Mahut voi kiusata häntä, mutta ranskalainen on pelannut tällä viikolla kolme ottelua enemmän ja polven tilanne on suuri kysymysmerkki.

Mahutin tilanteen takia veikkaaminen menee täysin arvailuksi. Ottelu ei kiinnosta vedonlyönnin kannalta, sillä Wawrinkan kerroin 1,30 on liian matala.

Paras veto: Lopez voittaa Simonin, 1,65.

Vedonlyönti ja suorat lähetykset otteluista täällä!