ATP-kiertue: Monaco ja Almagro tekevät pitkän työpäivän


Torstain kahdesta Hampurin turnaukseen tekemästäni vedosta toinen osui. Fernando Verdascon massakenttäpeli oli odotetusti liian vahvaa Jerzy Janowiczille, joka jätti leikin kesken hävittyään avauserän ja oltuaan toisessa erässä 0-4-tappioasemassa.

Valitettavasti Guillermo Garcia-Lopez ei ollut parhaimmillaan Nicolas Almagroa vastaan. Hän ei pystynyt ottamaan sitä erävoittoa, jonka vetomme olisi vaatinut. Almagro voitti Garcia-Lopezin selvemmin kuin koskaan aiemmin.

Perjantain puolivälierät alkavat toisilleen tuttujen kilpakumppanien kohtaamisella, kun Juan Monaco ja Almagro ottavat yhteen. Kohtaaminen on kaksikon yhdeksäs ja massakentillä seitsemäs. Voitot ovat Almagron eduksi 5-3, mutta Monaco voitti viime vuonna Hampurin turnauksen semifinaalin Almagroa vastaan. Silloin kertoimet olivat melko samat kuin nyt. Viime vuonna turnauksen voittaneella Monacolla on ranking-pisteitä puolustettavanaan. Odotan pitkää ottelua, joka ylittänee 21,5 pelin rajan.

Sen jälkeen Fernando Verdasco kohtaa Federico Delbonisin. Pelaajat eivät ole kohdanneet aiemmin. Verdascon massakenttätilastot muita vasenkätisiä pelaajia vastaan ovat kuitenkin hyvät. Hänellä on näistä lähtökohdista viisi peräkkäistä voittoa, joista yksi Rafael Nadalia vastaan. Verdasco on suosikki, mutta mistään ylivoimaisesta etulyöntiasemasta ei voi puhua.

Myös Delbonis on pärjännyt hyvin massalla vasureita vastaan. Hän on voittanut massakentällä vasurin 14 kertaa 15 viime yrittämällä. Se ainoa tappio tuli Nadalille. Vastustajat ovat kuitenkin olleet Verdascoa kehnompia. Delbonis pelaa vuorotellen hyviäja huonoja jaksoja. Verdasco on pelannut viime aikoina paljon, joten jos hänen kroppansa alkaa reistailla, Delbonis voi hyvinkin yllättää. Siksi Verdascon kerroin 1,40 on aivan liian alhainen.

Fabio Fognini on tällä hetkellä kovassa iskussa. Hän kohtaa Hampurissa syntyneen Tommy Haasin noin kello 17 Suomen aikaa. Viime viikolla Fognini voitti helposti, kun pelaajat kohtasivat Stuttgartissa. Haas ei vuosikausien yrittämisen jälkeenkään ole voittanut Hampurin turnausta. Jos Fogninilla vain on vielä bensaa tankissa (hän on voittanut seitsemän ottelua viimeisen kymmenen päivän aikana), hänen kertoimensa 2,33 on jokseenkin houkutteleva. Haas tietysti janoaa Hampurin voittoa ilmiselvistä syistä, mutta annetut kertoimet eivät oikein houkuttele. Viime viikolla Stuttgartissa Fogninin kerroin oli nimittäin noin 3,25. Jätän siis ottelun sikseen.

Viimeisimpänä Roger Federer kohtaa Florian Mayerin noin kello 18.20 Suomen aikaa. Mayerilla on tuskin koskaan ollut parempaa tilaisuutta kukistaa sveitsiläinen. Federer ei ole koskaan hävinnyt Mayerille erää tai joutunut edes 7-5-johtoasemaa tiukempaan tilanteeseen. Nyt alustana on kuitenkin massa. Federer vielä totuttelee uuteen mailaansa, joten Mayerilla on nyt iskun paikka. On aivan eri asia, pystyykö virhealtis saksalainen hyödyntämään sen. Hänen kertoimensa (4,80) ei ole koskaan ollut Federeriä vastaan näin alhainen. Siksi jätän pelin pelaamatta.

Paras veto: Yli 21,5 peliä Almagron ja Monacon välillä, 1,75

Vedonlyönti ja ottelut suorina lähetyksinä täällä!