ATP-tennis: altavastaaja Chardy haastaa Kohlschreiberin


ATP-kiertueella pelataan tällä viikolla toinen peräkkäinen Masters 1000 -turnaus.

Viikon ohjelmassa on Cincinnatin Western and Southern Open. Pelit pelataan nopeilla, kovilla Decoturf-alustoilla. Sää Cincinnatissa on kuumankostea.

Maanantain ohjelmassa on 12 ottelua, joista kaikkia tuskin pelataan. Sääennusteen mukaan sateen todennäköisyys on 80 prosenttia. Luvassa on kuuma, kostea ja myrskyisä päivä.

Jeremy Chardy-Philipp Kohlschreiber

Kello 18 Suomen aikaa alkava ottelu tarjoaa mahdollisuuden altavastaajan tukemiseen alavireisen suosikin kustannuksella.

Kohlschreiber on aina ollut pelaaja, joka voi tänään vääntää tasaisesti maailman huippuja vastaan ja huomenna hävitä itseään huonommalle pelaajalle. Tällä hetkellä Kohlschreiberilla on menossa huono jakso.

Hän saattaa silti voittaa ottelun, mutta Chardy on parempi peli-idea. Hän on pelannut hyvin, ja ranskalaisella on Kohlschreiberia enemmän pelituntumaa kovilta alustoilta.

Viime viikolla Torontossa Chardyn olisi pitänyt voittaa Jo-Wilfried Tsonga, mutta hän hukkasi mahdollisuutensa ratkaisuhetkillä tekemiensä virheiden takia. Tsonga vei lopulta koko turnauksen.

Ottelu oli tyypillistä Chardya. Hän pelasi hyvin ja oli jokaisella osa-alueella Tsongan tasoa, mutta lopulta hän hukkasi kaiken kaksoisvirheeseen eräpallotilanteessa. Onni voi kuitenkin kääntyä tänään.

Vuonna 2012 Chardy voitti Cincinnatissa Andy Murrayn, Denis Istominin ja Andy Roddickin ja hävisi vasta Juan Martin Del Potrolle. Viime vuonna hän luovutti avausottelussa, joten siitä ei sovi vetää johtopäätöksiä.

Molemmat keskinäiset kohtaamiset ovat päättyneet Chardyn voittoon. Saksalainen on pelannut kovalla alustalla vain yhden ottelun sitten kevään, joten monet asiat puoltavat Chardya. 2,00 on riskin arvoinen kerroin.

Benjamin Becker-Ivo Karlovic

Becker ei varmasti odota ottelua innolla. Hän on hävinnyt kaikki kuusi otteluaan Karlovicia vastaan. Vain kerran hän on saanut ottelun edes venytettyä kolmanteen erään.

Karlovicin kovan syötön pitäisi tehdä tehtävänsä näissä oloissa. Pallot lentelevät villisti, ja jopa Novak Djokovicin kaltaiset huippupelaajat kertoivat viime vuonna, että Cincinnatiin on vaikea siirtyä muista turnauksista.

Becker pääsi mukaan karsintojen kautta. Hänen sydämensä jätti varmasti lyöntejä väliin, kun avausvastustaja paljastui. Todennäköisesti saksalainen lannistuu, jos hän joutuu alussa tappiolle vaikeaa vastustajaa vastaan.

Vaihtoehdoiksi nousevat under-vedot ja Karlovic -2,5 peliä. Kuudesta aiemmasta keskinäisestä kohtaamisesta Becker on kattanut 2,5 pelin tasoituksen vain kerran. Jo se riittää tekemään Karlovicin tasoituskertoimesta 2,02 tilastollisesti kiinnostavan. Sama pätee vetoon alle 25,5 pelin puolesta.

Toisaalla uskon Joao Sousan kukistavan Chase Buchananin, jolla oli eilen täysi päivätyö Tim Smyczekiä vastaan.

Harkitsin myös vetoa Jerzy Janowiczin puolesta ottelussa Teimuraz Gabashvilia vastaan. Gabashvilin tilastot Cincinnatista ovat heikot. Janowicz voi turhauttaa venäläisen syötöllään. Janowicz on kuitenkin itsekin pelannut niin huonosti, ettei 1,64 ole kiinnostava kerroin. Myös pienet loukkaantumiset saattavat vaivata puolalaista.

Pelivihjeet

Chardy voittaa Kohlschreiberin, 2,00
Karlovic (-2,5 peliä) voittaa Beckerin, 2,02

Lyö vetoa ATP-tenniksestä täällä!