ATP-tennis: Becker aloittaa hyvin Juzhnia vastaan


ATP-kiertue siirtyy Portugalista ja Saksasta Espanjaan. Mutua Madrid Openissa pelataan sekä miesten että naisten turnaus.

Naisten WTA-turnaus lähti käyntiin jo eilen, miehet aloittavat urakkansa tänään. Maanantaina pelataan suurin osa ensimmäisen kierroksen otteluista. Tarjolla on 14 ykköskierroksen mittelöä.

Yli 600 metrin korkeudessa merenpinnasta urakoitavassa turnauksessa pelataan ATP-kalenterin nopeimpiin kuuluvilla massakentillä. Näissä olosuhteissa pallo lähtee mailasta ripeästi.

Viime vuoden avauskierroksen 24 ottelusta vain kuusi päättyi altavastaajan voittoon. Suurimman kertoimen kotiutti Pablo Andujar, joka voitti Marin Cilicin 3,30-kertoimisena altavastaajana. Tänä vuonna Andujarin ranking-sijoitus kokee kuitenkin kovia, sillä espanjalainen hävisi yhden harvoista eilen pelatuista otteluista.

Viime vuonna Andujar ylsi Madridissa välieriin, joten nyt hän menettää yli 300 ranking-pistettä ja putoaa ATP-listalla sijalta 37 sijalle 65.

Mihail Juzhni 1.24-Benjamin Becker 3.90

Juzhni-parka ei ole pelattavissa 1,24:n kaltaisilla kertoimilla, kun vastassa on Beckerin kaltainen kyvykäs ja päättäväinen vastustaja. Beckerin kova syöttö ja kämmenlyönti tekevät varmasti tehtävänsä jossakin vaiheessa ottelua.

Juzhni ei ole päässyt lainkaan vauhtiin tämän vuoden puolella. Ensin tahtia hidastivat loukkaantuminen ja sairaus, nyt peli tökkii muista syistä. Juzhni voitti viimeksi James Wardin helmikuisessa Dubain turnauksessa. Münchenissä Juzhni hävisi tiukan ottelun turnauksen lopulta voittaneelle Martin Klizanille. Itseluottamuksen on pakko olla alhaalla.

Beckerin tilastot Madridista ovat varsin eriskummalliset. Hän on kohdannut turnauksessa kaksi entistä maailmanlistan kärkeä. Roger Federer oli vahvempi, mutta Carlos Moyan Becker kukisti.

Eilen saksalainen nousi hienosti tappioasemasta voittoon Bernard Tomicia vastaan karsinnoissa. Tutut olosuhteet auttavat Beckeriä. Beckerin avauserän voitto (3,15) onkin hyvä vaihtoehto, sillä Juzhnin on totuteltava korkeaan ilmanalaan.

Dominic Thiem 1.23-Dmitry Tursunov 4.00

Thiem saattaa hyvinkin voittaa ottelun, mutta hänen kertoimensa on aivan liian kehno. Kerroinasettelu perustuu Tursunovin viime viikolla Rui Machadolle kärsimään 0-6, 0-6 -tappioon. Tämän yksittäisen ottelun voi todennäköisesti unohtaa.

Sen ottelun jälkeen Tursunov nimittäin meni Oeirasin turnauksessa nelinpelivälierään. En siis usko, että hän on ainakaan loukkaantunut. En muutenkaan halua spekuloida sillä, miksi Tursunov hävisi Machadon kaltaiselle pelaajalle.

Tursunov osaa pelata massalla. Viimeisen vuoden aikana hän on osoittanut sen voittamalla David Ferrerin, Alex Dolgopolovin, Andujarin, Jeremy Chardyn ja Robin Haasen. Nopeat kentät vain auttavat kovalyöntistä 31-vuotiasta.

Thiem on viime aikoina osoittanut pelaavansa hyvällä tasolla. Edellisessä ottelussaan hän kuitenkin suli pahasti Barcelonassa Santiago Giraldoa vastaan. Tässä vaiheessa Thiem ei ansaitse näin pieniä kertoimia.

Itävaltalainen voi hyvinkin voittaa ottelun, mutta kerroin on surkea. Ottelusta voi hyvinkin tulla lyöntikilpailu, ja silloin etu on Tursunovilla.

Vaihtoehtoja ovat Tursunov +1,5 erää (2,16), Tursunovin avauserän voitto (3,45) tai venäläisen otteluvoitto (4,00).

Pelivihjeet

Becker voittaa avauserän Juzhnia vastaan, 3,15
Tursunov (+1,5 erää) voittaa Thiemin, 2,16