ATP-tennis: Djokovic ja Federer vääntävät tasaisen avauserän Dubaissa


ATP-kiertueen yhdeksäs viikko lähenee loppuaan, ja tarjolla on kahden aikamme suuren tähden kohtaaminen.

Novak Djokovic ja Roger Federer kohtaavat Dubaissa. Andy Murray pelaa puolestaan Acapulcossa. Päivän tennistarjonta on varsin kelvollinen.

Novak Djokovic 1.17-Roger Federer 4.70

Pelaajat kohtaavat jo 33. kerran kaikissa kilpailuissa ja 32. kerran ATP-kiertueella. Voitot ovat Federerin eduksi niukasti 16-15.

Tästä tilastosta ei kuitenkaan ole ennustamaan tätä ottelua. Djokovic on voittanut kahdeksasta edellisestä kohtaamisesta kuusi ja myös viimeiset kolme kohtaamista. Kaikki nämä ottelut on pelattu Federerin suosimalla kovalla sisäalustalla.

Djokovicin puolesta puhuu myös fyysinen kunto, sillä serbialainen pääsi eilen jatkoon Mihail Juzhnin luovutuksella. Federer taas joutui pelaamaan torstain myöhäisimmän ottelun, mikä oli jokseenkin outoa.

Djokovic pelasi hienoa tennistä edellisessä ottelussaan Roberto Bautista-Agutia vastaan. Federer puolestaan kadotti pelinsä Radek Stepanekia vastaan ja voi pitää itseään hieman onnekkaana, kun hän ylipäätään on kahdeksan parhaan joukossa.

Stepanek suli keskimääräistä pahemmin kyseisessä ottelussa. Puolivälierässä Federer kohtasi Lukas Rosolin ja selvitti tiensä jatkoon paljon helpommin.

Djokovic on kertonut pyrkivänsä tulemaan verkolle aiempaa useammin. Ajatuksena on todennäköisesti lyhentää pitkiä palloralleja ja brutaaleja taisteluita, joihin hän usein joutuu etenkin Rafael Nadalia vastaan. Federerillä on samanlaiset tavoitteet, joten ottelu voi olla jokseenkin erilainen kuin pelaajien aiemmat yhteenotot.

Toinen huomionarvoinen seikka on, että Federer lyö alati vähemmän ässiä uudella mailallaan. Ennen sveitsiläinen voitti Djokovicin jatkuvasti ässien määrässä, mutta nyt tilasto on kääntynyt päinvastoin. Tämäkin asia puhuu siis jo serbialaisen puolesta.

Djokovicin kerroin 1,17 on mielestäni liian alhainen. Avauserässä veto yli 9,5 pelin puolesta voi kuitenkin olla paikallaan. Djokovic voitti ensimmäisen erän Federeriä vastaan alle 10 pelissä viimeksi vuoden 2012 Ranskan avoimissa.

Ennen tähtien kohtaamista Tomas Berdych kohtaa Philipp Kohlschreiberin. Nykyvireen ja aiempien kohtaamisten perusteella Berdych on vahvoilla, sillä hän johtaa keskinäistä tilastoa voitoin 8-1.

Sao Paulossa pelataan vielä puolivälieriä. Tommy Haas ei ole koskaan hävinnyt ATP-tason ottelua tai hävinnyt edes yhtä erää massakentällä vasenkätiselle vastustajalle. Toisaalta tilastoa tasapainottaa se, että hän ei ole koskaan kohdannut massalla maailmanlistan 50 parhaan joukkoon kuuluvaa vasuria. Haasin pitäisi kuitenkin kukistaa Horacio Zeballos.

Brasilian kolme muuta ottelua voivat kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Altavastaajista Martin Klizanilla on kenties parhaat mahdollisuudet ottelussa Thomaz Belluccia vastaan.

Martin Klizan 2.30-Thomaz Bellucci  1.58

Löin vetoa sen puolesta, että Bellucci voittaa koko turnauksen, ja miehellä on siihen edelleen hyvät mahdollisuudet. Tästä vasenkätisten kohtaamisesta tulee kuitenkin Belluccille vaikea, ja kotiyleisön suosikin kerroin on hieman alhainen.

Klizan on voittanut kaksi pelaajien kolmesta kohtaamisesta, jotka on kaikki pelattu kovilla alustoilla. Bellucci voitti kuitenkin juuri Sao Paulossa pelatun ottelun Challenger-kiertueen finaaleissa vuonna 2011.

Sittemmin kummallakin pelaajalla on ollut vaikeuksia ATP-tasolla. Tämän vuoden Golden Swingillä kumpikin on kuitenkin ollut matkalla parhaaseen iskuunsa. Perjantain ottelussa onkin ainekset kolmen erän mittelöön.

Ilman henkistä hairahdusta läpi viety ottelu on kummallekin harvinaisuus. Yli 22,5 pelin kerroin 1,90 näyttää hyvältä, samoin Klizanin voitto 1,5 erän tasoituksella (1,53).

Myöskään Juan Monacon ennakkosuosikin asema Paulo Lorenzia vastaan ei vaikuta kovin kestävältä. Acapulcossa Grigor Dimitrov voi hyvin olla 1,5 erän tasoituksella pelikelpoinen Andy Murrayta vastaan. Dimitrov tosin pelasi myöhään eilen, mikä ei puhu 1,80-kertoimisen vedon puolesta.

Pelivihjeet

Federer-Djokovic: yli 9,5 peliä avauserässä, 1,73
Bellucci-Klizan: yli 22,5 peliä, 1,90

Lyö vetoa ATP-tenniksestä ja katso ottelut suorana täällä!