ATP-tennis: Dodig voittaa maanmiehensä Zagrebissa


Montpellierin, Zagrebin ja Vina Del Marin ATP 250 -turnauksissa pelataan torstaina paikoista puolivälieriin.

Keskiviikon kahdesta vihjeestäni osui toinen, kun Blaz Kavcic voitti Zagrebissa avauserän Igor Sijslingiä vastaan ja kotiutti tasoitusvetomme. Julian Benneteau kohtasi kuitenkin yllättäen sisuuntuneen Nikolai Davydenkon, joka jatkoi huonoa onneani ranskalaispelaajien kanssa. En ole vuosiin nähnyt Davydenkon syöttävän yhtä hyvin. Eilisen kaltaisessa vireessä Davydenko voi yltää Montpellierissä pitkälle.

Montpellierissä pelataan kahdeksan, Zagrebissa seitsemän ja Vina del Marissa viisi toisen kierroksen ottelua.

Ivan Dodig-Ivo Karlovic

Ensimmäinen poimintani tulee Zagrebin sisäkentiltä. Olen yllättynyt, että Dodig on vain pieni suosikki pelaajien viidenteen kohtaamiseen. Kenties Dodigin selkävaivat ovat heilauttaneet kertoimia.

Minun papereissani Dodigin kerroin on noin 1,65. Hän on voittanut kaikki aiemmat ottelunsa Karlovicia vastaan ja harjoitellut Zagrebin sisäkentillä yli viikon.

Karlovicin kertoimeen vaikuttanee se, että hän tulitti 44 ässää avauskierroksella Daniel Brandsia vastaan, mutta muuten hän ei ollut lainkaan vakuuttava siinä syöttöjuhlassa. Dodig on aiempien kohtaamisten perusteella tarpeeksi hyvä lukemaan Karlovicin syötöt.

Minua huolettaa vain Dodigin selkävaiva, mutta hän pelasi eilen nelinpelissä ja väitti aiemmin tällä viikolla olevansa täydessä kunnossa. Tällä viikolla monien pelaajien pelikunnon arviointi on muutenkin ollut arvailua.

Dodigin suoran voiton kerroin 1,78 tai 1,5 pelin takamatkalle lyöty kerroin 2,16 ovat parhaita vaihtoehtoja otteluun, joka alkaa noin kello 18 Suomen aikaa.

Montpellierissä näyttää olevan ennakkosuosikkien päivä. En oikein löydä pelikelpoisia altavastaajia Open Sud de France -turnauksesta.

Denis Istominin ja Dmitri Tursunovin kohtaaminen voi kääntyä kummalle tahansa. Ranskalaisten pelin pitäisi vihdoinkin sujua, sillä niin Gilles Simonin, Richard Gasquetin kuin Gael Monfilsin voitotkin näyttävät varsin todennäköiseltä.

Jerzy Janowicz näytti viime viikolla Davis Cupissa olevansa ainakin lähellä omaa tasoaan. Hänen pitäisi olla liian vahva Adrian Mannarinolle. Suosikeista vain Dustin Brownin kohtaava Edouard Roger-Vasselin (1,30) sekä Pierre-Hugues Herbertin vastaansa saava Jarkko Nieminen ovat pienoisia kysymysmerkkejä.

Brown voi hyvinkin voittaa erän Roger-Vasselinilta, jos vain syöttää hyvin. Niemisen kohdalla en taas ole varma, miten hänen tasonsa riittää ATP-kiertueella 33-vuotiaana. Nuori Herbert ei kuitenkaan välttämättä ole oikea mies hyödyntämään tätä.

Zagrebissa uskon Dudi Selan hoitelevan Lukas Lackon. Mihail Juzhnin ja Phillip Kohlschreiberinkin pitäisi voittaa, jos pelaajat vain ovat pelikunnossa. Kohlschreiberia kiusasi kuitenkin loukkaantuminen Davis Cupissa, eikä hän ole riskin arvoinen.

Tommy Haas-Benjamin Becker

Myös toisella saksalaisella, Haasilla, oli loukkaantumishuolia maansa Davis Cup -voitossa Espanjasta. Olkapää on kiusannut Haasia koko tähänastisen kauden, ja Davis Cupissa hänet laskettiin pelikuntoiseksi vain nelinpeleihin.

Kaksinpeleissä Haas ei ole voittanut yhtään erää, saati ottelua, vuonna 2014. Tämän päivän ottelu kokenutta maanmiestä Beckeriä vastaan on vaikea, sillä Becker jakaa kovia syöttöjä ja kämmenlyöntejä. Ne tekevät ottelusta Haasille vaikean, sillä hänellä ei juuri ole pelituntumaa. Peliin on vaikea saada rytmiä.

Becker oli todella onnekas päästessään tähän vaiheeseen, sillä hänen vastustajansa Jesse Huta Galung suoritti kaikkien aikojen sulamisen avauskierroksella. Se ei ole Beckerin vika, ja veteraani pystyykin aiheuttamaan Haasille ongelmia. Hän on onnistunut siinä aiemminkin urallaan.

Hyviä pelivaihtoehtoja ovat yli 9,5 pelin avauserä sekä yli 21,5 peliä. Myös Beckerin avauserän voitto (2,65) on harkitsemisen arvoinen haku.

Vina del Marissa pelataan tyypillisen outoa massakenttäturnausta. Jo nyt on nähty paljon ihmenousuja tappioasemasta sekä suosikkien tappioita. En ota riskiä Nicolas Almagron, Federico Delbonisin tai Fabio Fogninin puolesta pienillä kertoimilla.

Pelivihjeet

Dodig voittaa Karlovicin, 1,78
Haas-Becker: yli 9,5 peliä ensimmäisessä erässä, 1,75

Lyö vetoa ATP-tenniksestä ja katso otteluita suorana täällä!