ATP-tennis: Federer ja Tipsarevic vaikeuksissa Gstaadissa


ATP-kiertueen torstai tarjoaa 14 ottelua kolmessa turnauksessa.

Eilinen oli vetojemme kannalta kehno päivä. Esimerkiksi Umagissa Albert Montanes kukisti ykkössijoitetun Richard Gasquet'n ensimmäistä kertaa pelaajien kahdeksannessa kohtaamisessa. Kun osa pelaajista häviää tahallaan ja Christian Harrisonin kaltaiset pelaajat voittavat otteluita, vedonlyönti on kovin vaikeaa.

Vielä kummallisempaa on se, että Gstaadin turnauksessa kaikki 15 ottelua ovat toistaiseksi päättyneet ennakkosuosikin voittoon. Se on ATP 250 -turnauksissa todella epätyypillistä, eikä edesauta vedonlyöjän asiaa tippaakaan. Putki ei voi jatkua tänään, eihän?

Tänään Gstaadissa pelataan viimeisetkin toisen kierroksen ottelut. Myös Roger Federerille kohtaaminen Daniel Brandsia vastaan voi olla turnauksen viimeinen.

Sveitsiläinen on osallistunut tähän turnaukseen viimeksi vuonna 2004. Silloin hän kukisti Igor Andreevin finaalissa. Federer kukisti tämän päivän vastustajansa Brandsin viime viikolla Hampurissa.

Joidenkin mielestä Gstaadin nopeat kentät suosivat kovalyöntistä Brandsia. Hän ei ole kuitenkaan aiemmin pärjännyt erityisen hyvin korkeassa ilmanalassa, eikä hän aina pysty hallitsemaan otteluita. Näin ollen olosuhteet saattavat sittenkin puoltaa Federeriä. Sveitsiläinen on kuitenkin alavireinen, ja kun hänelle tarjotaan 1,08:n liepeillä pyöriviä kertoimia, vedot kannattaa iskeä häntä vastaan. Brandsin voitto kertoimella 8,00 on valintani tähän otteluun.

Robin Haase sitä vastoin on osoittautunut hyväksi massakenttäpelaajaksi korkeassa ilmanalassa. Näissä olosuhteissa Haase on pelin arvoinen alavireistä Janko Tipsarevicia vastaan.

Tipsarevic on niellyt kilometrejä solkenaan ansaitakseen osallistumispalkkionsa. Nyt hän tulee Sveitsin massa-alustoille suoraan Bogotan kovakentiltä. Tämä on koko kauden alamaissa olleelle Tipsarevicille vaikea avausottelu.

Serbialainen on hävinnyt tällä kaudella seitsemän ottelua, joissa hänen kertoimensa on ollut 1,50 tai pienempi. Niin kävi viime viikollakin. On iso yllätys, jos Tipsarevic menee viime vuoden tapaan finaaliin Gstaadissa. Minun papereissani Haase on niukka ennakkosuosikki, joten hänen kertoimensa 2,28 saa pelin.

Victor Hanescua voi harkita kertoimella 2,00. Hän kohtaa Roberto Bautista-Agutin. Kumpikin pelaaja meni Stuttgartissa semifinaaleihin, mutta nostan Hanescun lieväksi suosikiksi. Hanescu on Gstaadin turnauksen entinen mestari, espanjalainen on puolestaan pelannut turnauksessa vain yhden ottelun. Sekin oli vaivaton avauskierroksen voitto hermostunutta Henri Laaksosta vastaan. Mistään jättikertoimesta ei ole kyse, mutta Hanescu on joka tapauksessa pelikelpoinen poiminta.

Umagissa Carlos Berlocqilla on hyvät mahdollisuudet voittaa virettään hakeva Horacio Zeballos. Ennakoin Zeballosille vaikeuksia edellisellä kierroksella 16-vuotiasta Borna Coricia vastaan. Zeballosilla olikin toden teolla ongelmia kahdessa ensimmäisessä erässä. Berlocqin pitäisi napata voitto, kun verrataan pelaajien nykyvirettä.

Andreas Haider-Maurer ja Viktor Troicki ovat altavastaajina kelpo pelikohteita Andreas Seppiä ja Tommy Robredoa vastaan. Atlantan turnauksessa altavastaajista kiinnostavat Igor Sijsling ja Yen-Hsun Lu.

Sijslingillä on hyvät mahdollisuudet Ryan Harrisonia vastaan. Sama pätee Luhun, joka kohtaa Dennis Istominin. Istomin on kuitenkin ollut keskinäisissä kohtaamisissa sen verran niskan päällä, etten lyö vetoa ottelusta.

Parhaat vedot

Brands voittaa Federerin, 8,00
Haase voittaa Tipsarevicin, 2,28

Lyö vetoa ATP-tenniksestä täällä!