ATP-tennis: Granollers löytää tasonsa Carreno-Bustaa vastaan


Perjantaina Casablancan ATP-turnauksessa pelataan puolivälieriä. Päivän ensimmäiset ottelut alkavat kello 14 Suomen aikaa. Heti alkuun kentällä nähdään turnauksen ennakkosuosikki, joka todennäköisesti etenee välieriin.

Victor Hanescu 2.70-Federico Delbonis 1.43

23-vuotiaan argentiinalaisen ja 32-vuotiaan romanialaisen ensimmäinen kohtaaminen on Delbonisille erinomainen tilaisuus jatkaa hänen hyvää tuloskuntoaan massakentillä.

Yhdeksän viime kuukauden aikana Delbonis on yltänyt Hampurin finaaliin karsintojen kautta voittaen matkalla Roger Federerin, Fernando Verdascon ja Tommy Robredon, sekä ottanut uransa ensimmäisen ATP-turnausvoiton Sao Paulossa. Hanescu ei ole viime aikoina yltänyt lähimainkaan samalle tasolle.

Itse asiassa romanialaisen edellinen turnausvoitto on Gstaadista vuodelta 2008. Hanescu pelasi viime vuonnakin Gstaadissa ja myös Stuttgartissa kohtuullisen hyvin (välierät kummassakin turnauksessa). Hän ei kuitenkaan ole ottanut sellaisia voittoja, joilla hän ansaitsisi luottoni tässä ottelussa.

Viimeisen vuoden aikana Hanescun tilasto rankingin top 50 -pelaajia vastaan on kahdeksan voittoa, 15 tappiota. Delbonisin vastaavat lukemat ovat kuusi voittoa ja neljä tappiota, ja argentiinalainen näyttää olevan nousukunnossa.

Yön aikana Delbonisin kerroin on pudonnut pelikelpoisesta 1,53:sta 1,43:een, joka on minun makuuni alhainen, mutta kelpaa pieniin kertoimiin tyytyvälle.

Marcel Granollers 1.75-Pablo Carreno-Busta 2.02

Pablo Carreno-Busta ei juuri hyödy viikon kahdesta aiemmasta voitostaan. Hän kukisti rättiväsyneen Tobias Kamken ja kaatoi päätöserän tie breakissa Aleksandr Nedovesovin, joka aiemmin viikolla otti ensimmäisen voittonsa top 100 -vastustajasta kukistaessaan Robin Haasen. Nämä voitot eivät kerro "PCB:n" tasosta juuri mitään, ja luotan Granollersin voittavan ottelun.

Granollers on ollut tällä kaudella paljolti alamaissa. Hän on kuitenkin ailahteleva pelaaja, jolla on hyvät ja huonot jaksonsa. Granollers on tänä vuonna hävinnyt kuusi kertaa ensimmäisellä kierroksella, mutta siitä huolimatta ei olisi jättiyllätys, jos hän voittaisi tämän turnauksen.

Granollersin tämän kauden vaikeudet ovat tehneet kertoimesta suuremman kuin sen oikeastaan pitäisi olla. Carreno-Busta on omistautunut, mutta taidoiltaan rajallinen vastustaja. Granollersin syöttö on kovempi ja parempi, ja hän pelaa muutenkin monipuolisempaa tennistä. Sen pitäisi riittää voittoon.

Päivän kaksi muuta ottelua ovat silkkaa kolikonheittoa. Benoit Pairen polvi ja yleinen pelituntuma ovat kysymysmerkkejä Guillermo Garcia-Lopezia vastaan. Andrei Kuznetsov on loogisesti ajateltuna paljon vähemmän väsynyt kuin Roberto Carballes Paena, mutta logiikalla on kovin vähän merkitystä ATP 250 -otteluissa.

Viime yönä Houstonissa Donald Young voitti Juan Monacon massakentällä. Vaikka Houstonin kenttä ei ole tyypillinen massa-alusta, tulos kertoo siitä, kuinka yllätyksellinen tämä viikko voi ATP-kiertueella olla.

Pelivihje: Granollers voittaa Carreno-Bustan, 1,75