ATP-tennis: Granollers vie espanjalaiskohtaamisen


Perjantai on puolivälieräpäivä Gstaadin, Umagin ja Atlantan kentillä.

ATP-kiertueella on käynnissä välivaihe ennen Pohjois-Amerikan kovilla alustoilla pelattavaa turnausjaksoa. Tilanne näkyy vedonlyönnin vaikeudessa.

Torstaina Robin Haase otti ilmeisesti nokkaunet kesken ottelun ja hävisi toisen erän Henri Laaksoselle ylipassiivisen pelaamisen takia. Ottelu venyi lopulta pitkäksi. Andrei Golubev puolestaan näytti, miksi löin hänen puolestaan vetoa vain pienellä panoksella. Golubevin esitys Viktor Troickia vastaan oli virheiden sävyttämä.

Umagissa Pablo Cuevas otti helpon voiton Andreas Seppistä. Borna Coric voitti kuin voittikin Horacio Zeballosin. Teimuraz Gabashvilin ottelu meni jälleen kerrointen mukaan: venäläinen kukisti Joao Sousan.

Atlantan turnauksen vihjeeni tuotti voiton, sillä John Isner joutui päätyyn asti Robby Ginepriä vastaan, mikä riitti over-vetoni osumiseen.

Tänään ensimmäinen peleihin poimimani ottelu alkaa Gstaadissa kello 16 Suomen aikaa.

Pablo Andujar-Marcel Granollers

Espanjalaiset iskevät yhteen yhdeksännen kerran. Voitot ovat tasan 4-4, mutta näissä olosuhteissa uskon Granollersin voittoon.

Vuoden 2011 voitto Gstaadissa ja viime vuoden Kitzbuhelin valloitus kertovat, että Granollers viihtyy hyvin korkeassa ilmanalassa. Hänen tasonsa riittää näille nopeille kentille. Andujarin tilastot vähänkään nopeilta kentiltä ovat puolestaan poikkeuksellisen huonot.

Andujar vei kaksikon edellisen kohtaamisen Buenos Airesin massakentällä, joten Granollers on varmasti revanssimielellä. Silloin Andujar oli paljon paremmassa iskussa kuin nyt. Seuraavalla viikolla Rio de Janeirossa hän oli vähällä voittaa Rafael Nadalin.

Sittemmin Andujar on ollut alavireinen. Rion jälkeen hän ei mennyt missään turnauksessa toista kierrosta pidemmälle ennen viime viikon Hampurin-turnausta. Silloin David Ferrer oli puolivälierissä liian vahva.

Gstaadissa Andujar voitti Gilles Simonin ja otti ensimmäisen voittonsa maailman top 50 -pelaajasta sitten Monte Carlon -turnauksen, jossa Andujar voitti Edouard Roger-Vasselinin. Voitto heltisi kuitenkin Simonin luovutuksella, sillä Simon oli loukannut itseään erikoisella tavalla hotellihuoneessa ottelua edeltävänä päivänä.

Ennen sitä Andujar ei joutunut minkäänlaiseen testiin Blaz Rolaa vastaan. Myös Granollers pääsi toiselta kierrokselta helposti eteenpäin, kun vastassa oli selkeästi heikompi Yann Marti.

Granollersin kovempi syöttö, parempi liike ja erinomaiset verkkopelitaidot ratkaisevat espanjalaiskohtaamisen korkeassa ilmanalassa. 1,88 on melko hyvä kerroin.

Mihail Juzhnin loistavat tilastot Haasea vastaan kaunistunevat entisestään Gstaadissa. Venäläinen on kuitenkin huonossa vireessä, ja 1,33 on liian pieni kerroin.

Umagissa Cuevasin pitäisi kukistaa Gabashvili, mutta kerroin (1,38) on tässäkin tapauksessa liian pieni. Sama pätee Tommy Robredoon ottelussa Pablo Carreno-Bustaa vastaan.

Lukas Rosol-Marin Cilic 

Cilicin kerroin on jälleen jätetty liian alas. Se johtuu kroatialaisen kotiedusta sekä siitä, että hän on voittanut kaikki kolme otteluaan Rosolia vastaan.

Pelaajat eivät kuitenkaan ole koskaan kohdanneet massakentällä, joka ei ole Cilicin vahvin alusta. Rosol puolestaan on saavuttanut monet parhaista tuloksistaan, mukaanlukien uransa ainoan ATP-voiton, massakentillä.

Wimbledonin jälkeen 11 massakenttäottelustaan yhdeksän voittanut Rosol on hyvässä iskussa ja mielentilassa. Cilicin on oltava parhaimmillaan, jotta hän voittaisi tasoituslinjaksi asetetun 4,5 pelin erolla.

Wimbledonin jälkeen Rosol on voittanut esimerkiksi Robredon, Juzhnin, Philipp Kohlschreiberin, Feliciano Lopezin ja nousevan tähden Alexander Zverevin, joten tulokset puhuvat puolestaan.

Jos Rosol vain syöttää riittävän hyvin, hän kattaa 4,5 pelin tasoituksensa. Kerroin on mukava 1,80.

Myrskyisessä ja hiostavassa Atlantassa Isner kohtaa Marinko Matosevicin. Kyseessä voi olla pitkä kamppailu turnauksessa, jossa muuten on nähty enimmäkseen lyhyitä otteluita.

Atlantan viikon 20 ottelusta 17 on päättynyt kahden erän jälkeen. Isner voi kuitenkin osaltaan jälleen rikkoa sitä trendiä. Muutama kuukausi sitten Isner voitti Matosevicin Madridin nopealla massakentällä 7-6, 6-7, 7-5.

Thiemo De Bakker on pelannut hyvän viikon huolimatta "niskavammasta". De Bakker luovutti karsinnoissa kyseisen "vamman" takia, kun hänen paikkansa turnauksessa lucky loserina oli varma. Viime yönä De Bakker voitti Kevin Andersonin erin 2-0. Nykyvireessään hollantilaisella on realistinen mahdollisuus yllättää Benjamin Becker.

Jack Sockin kerroin lahjakasta mutta alisuorittavaa Lukas Lackoa vastaan on puolestaan liian alhaalla. Vedot kannattaa kuitenkin jättää väliin, sillä slovakialainen ei ole kaikkein luotettavin pelaaja.

Sama pätee Dudi Selaan, jonka otteista ei voi etukäteen sanoa mitään. Viimeksi israelilainen otti helpon voiton tämän päivän vastustajastaan Sam Querreysta. Takana on kuitenkin nurmikenttätappioita esimerkiksi Martin Fischerille, James Duckworthille ja Mihail Kukushkinille, joten kuka tietää, millainen Sela tänään nähdään?

Pelivihjeet

Granollers voittaa Andujarin, 1,88
Rosol (+4,5 peliä) voittaa Cilicin, 1,80

Lyö vetoa ATP-tenniksestä täällä!