ATP-tennis: hyvävireinen Monfils voittoon Verdascosta


Winston-Salem Openissa on päästy puolivälierävaiheeseen. Edessä on viimeinen rutistus ennen US Openia.

Torstaina pelit alkavat Suomen aikaa kello 19, kun Alex Dolgopolov kohtaa Yen Hsun Lun. Uskoisin Dolgopolovin voittavan, mutta lyön hyvin harvoin vetoa ukrainalaisen puolesta, kun hän on suosikki. En tee poikkeusta etenkään nyt, muutama päivä ennen Grand Slam -turnauksen alkua.

Fernando Verdasco-Gael Monfils

Tämä ottelu lienee päivän viihdyttävin. Uskon Monfilsin välierämahdollisuuksiin kertoimella 1,65.

Ranskalainen sai turnauksen alle lepoaikaa toivuttuaan viimeisimmästä loukkaantumisestaan. Tällä viikolla hän on ollut turnauksen ehkä paras pelaaja. Monfilsilla on eväät Verdascon kaatamiseen. Verdascolla on odotetusti mennyt aikaa kovakentille sopeutumiseen miehen pelattua pitkään muilla alustoilla.

Monfils on voittanut pelaajien kaikki kolme aiempaa kohtaamista, vaikka ne ovatkin olleet tasaisia. Isompien kertoimien hakijoille peli-ideaksi kelpaa Monfilsin 2-1-voitto (4,00).

Verdasco on ollut tällä viikolla ruosteessa ja jokseenkin kaukana Wimbledon-vireestään. Monfilsin pelissä kaikki osa-alueet ovat kunnossa. Jopa ranskalaisen aivot ovat tällä viikolla suostuneet yhteistyöhön.

Dmitri Tursunov-Jürgen Melzer

Vireen perusteella venäläisen voisi uskoa voittavan ottelun. Tursunov on kaikessa hiljaisuudessa selvittänyt vuoden 2013 kovakenttäpelinsä saldolla 18 voittoa ja viisi tappiota. Ne tappiotkin mies kärsi John Isnerille, Tomas Berdychille, David Ferrerille (luovutuksella), Juan Martin Del Potrolle ja yllättäen Philipp Petzchnerille.

Tänä vuonna Tursunov on voittanut otteluita jopa massakentillä, jotka ovat aiemmin olleet miehen heikko kohta. Venäläinen on kukistanut massalla tällä kaudella muun muassa Ferrerin, Dolgopolovin ja Jeremy Chardyn.

Loukkaantumisista kärsineellä Melzerillä on puolestaan ollut vaikeaa. Hän ei ole päässyt lähellekään samaa virettä, joka kantoi hänet ATP-rankingissa 10 joukkoon ei-niin-kauan sitten. Viime viikolla Juan Monaco kukisti Melzerin nopealla kovakentällä. Tällä viikolla Melzer on päässyt näin pitkälle vain siksi, että avauskierroksella hänen vastustajansa luovutti ja toisella kierroksella Benoit Pairea ei kiinnostanut. Tursunovin 1,50 on vireen perusteella hyvä kerroin. Myös miehen voitto 2,5 pelin takamatkalta kertoimella 1,83 kiinnostaa.

Myöhäisottelussa Ricardas Berankisin kannalle asettuminen kiinnostaisi, sillä Sam Querrey pelasi kehnosti Jarkko Niemistä vastaan, vaikka voittikin. Berankis saa usein päälle hyviä putkia, ja Querreyn täytyy syöttää paljon eilistä paremmin voittaakseen. Jenkin kerroin ei missään tapauksessa ole pelikelpoinen.

Parhaat vedot

Monfils voittaa Verdascon, 1,65
Tursunov voittaa Melzerin, 1,50

Lyö vetoa ATP-tenniksestä ja katso otteluita suorina lähetyksinä täällä!