ATP-tennis: Isner ja Sock huhkivat pitkän avauserän


Rhode Islandin Newportissa pelataan torstaina viimeiset Hall of Fame Championships -turnauksen puolivälierät. Päivän suurimmat tähdet ovat John Isner ja Lleyton Hewitt. Ensimmäinen ottelu alkaa kello 20 Suomen aikaa. Päivän avausottelussa viime vuoden finalisti kohtaa yhden kolmesta yhä mukana olevasta yhdysvaltalaispelaajasta.

The quarter finals complete at the Hall of Fame Championships in Newport, Rhode Island on Friday, with John Isner and Lleyton Hewitt both in action.

Steve Johnson-Lleyton Hewitt

Hewitt näytti tämän viikon kahdessa ensimmäisessä ottelussaan, miksi hän on nykyään vedonlyöjän painajainen. Ensin hän voitti olkapäävaivaisena niukasti Ryan Harrisonin, mutta yhtäkkiä mies pelasi jo paljon paremmin Ante Pavicia vastaan.

Voitto Pavicista oli vasta Hewittin kolmas voitto ilman erätappioita tammikuun jälkeen. Tänäänkin on vaikea sanoa, millainen Hewitt kentälle astelee.

Loukkaantumiset ja monenlaiset säryt sekä kiputilat vaikuttavat Hewittin peliin tätä nykyä. Veto Hewittin puolesta Johnsonin kaltaista kyvykästä vastustajaa vastaan on riski. Motivaatio-ongelmaakaan Johnsonilla ei pitäisi olla, sillä turnaus on ainoa USA:ssa pelattava ammattilaistason ruohokenttäturnaus.

Kaikesta huolimatta Hewittin voittosuhde kahden viime kauden aikana ennakkosuosikkina on 25-12. Ruoholla lukemat ovat 8-3. En siis välttämättä lähtisi lyömään vetoa Hewittiä vastaankaan, vaikka Johnsonilla on ilman muuta hyvät mahdollisuudet.

Johnson pääsee otteluun kaksikosta tuoreempana, sillä hän on tässä turnauksessa pelannut vain 26 peliä. Hewittillä pelejä on takana 45. Johnson on myös tänä vuonna pelannut ruohokentillä melko hyvin, vaikka arpa ei aina ole suosinut.

Johnson aloitti kautensa voittamalla kolme maailman top 50 -vastustajaa peräkkäin. Nyt takana on kuitenkin kahdeksan peräkkäistä tappiota top 50 -pelaajia vastaan. Siitä huolimatta Johnsonille saattaa tänään riittää voittoon samantasoinen esitys kuin Wimbledonin ruoholla Roberto Bautista-Agutia vastaan.

Veikkaan, että Hewitt vääntää lopulta väkisin voiton. Houkuttelevia pelivaihtoehtoja ovat Hewittin 2-1-voitto (3,75) ja yli 22,5 peliä (1,71).

John Isner-Jack Sock

Isner on suosikki kovasyöttöisten jenkkien neljännessä kohtaamisessa. Nämä suhteellisen lyhyet ottelut sopivat Isnerille hyvin. Grand Slam -turnauksessa Isnerin peli vaikeutuu huomattavasti, kun miehen pitäisi pelata kolme, neljä tai viisi pitkää erää. Paras kolmesta -ottelut sen sijaan kelpaavat Isnerille oikein mukavasti. Edes 7-6, 6-7, 7-6 -tulos ei ole Isnerin fysiikalle liikaa.

Juuri tämänkaltainen lopputulos voi olla perjantaina lähellä. Wimbledonin nelinpelimestaruuden rohkaisema Sock on luottavaisella mielellä ruohokentillä. Sock ei ole kuitenkaan vielä onnistunut voittamaan Isneriä kolmella yrittämällä, sillä Isner on kukistanut nuoremman vastustajansa kahdesti massalla ja kerran kovalla alustalla. Väsymyskin saattaa kiusata Sockia, joka joutui matkustamaan Wimbledonin jälkeen lyhyessä ajassa Newportiin.

Sock on tässä turnauksessa selvittänyt jo kaksi muuta kovasyöttöistä pelaajaa, Rajeev Ramin ja Alex Kuznetsovin. Luotan kuitenkin ennemmin pirteämpään Isneriin, jos tämä ottelu venyy kolmeen erään.

Pelaajat ovat pelanneet aiemmin keskenään seitsemän erää, joista kolme on mennyt tie breakiin. Nopeilla ruohokentillä on turvallista olettaa, että ainakin yksi erä ratkaistaan tänään tie breakissa.

Isnerin otteita pystyy yleensä ennakoimaan etukäteen, mutta Sock on suuri mysteeri. Sockin esitykset riippuvat pitkälti siitä, missä fyysisessä kunnossa ja millä tuulella hän sattuu olemaan.

Sock on murtanut Isnerin syötön vain kerran seitsemässä erässä, joista kaksi pelattiin massakentällä. Over-linjat on tälläkin kertaa asetettu odotetun korkealle. Yli 10,5 peliä avauserässä vaikuttaa ottelun ykkösvalinnalta. Sock saattaa hyvinkin hiipua seuraavissa erissä.

Isner voitti avauserän maailman top 100 -vastustajaa vastaan alle 11 pelissä viimeksi toukokuussa, jolloin hän kohtasi juuri Sockin Nizzassa. Koko kauden aikana Isner on onnistunut tempussa vain kahdesti.

Pelivihjeet

Hewitt-Johnson: yli 22,5 peliä, 1,71
Sock-Isner: yli 10,5 peliä avauserässä, 1,83

Lyö vetoa ATP-tenniksestä täällä!