ATP-tennis: Joao Souza haastaa alavireisen Robin Haasen


ATP-kiertue siirtyy tällä viikolla Dubaihin, Acapulcoon ja Sao Pauloon. Ohjelmassa on kaksi ATP 500- ja yksi ATP 250 -turnaus.

Maanantain ensimmäiset ottelut pelataan Dubai Duty Free Tennis Championships -turnauksessa, jossa alustana on keskinopea Decoturf-kovakenttä. Olosuhteet ovat muuten samanlaiset kuin viime viikolla samoilla kentillä pelatussa naisten WTA-turnauksessa, mutta miehet käyttävät Wilsonin sijaan Headin palloja.

Pyörivä tuuli on syytä muistaa ennakkoarvioita tehdessä. Lisäksi tapahtuman erityispiirre on noin kello 16-17 kuultava lintujen pitämä rasittava mekkala, joka saa minun sormeni aina hakeutumaan mute-nappulalle.

Roger Federer on tositoimissa maanantaina Dubaissa, mutta mielekästä pelattavaa hänen ottelunsa ei tarjoa. Benjamin Beckerin tueksi hyppääminen saattaa tosin olla vaihtoehto, sillä Becker saattaa kiusata Federeriä ottelun alussa. Yli 9,5 pelin avauserä voi olla vedon arvoinen kokeilu. Becker syöttää kovaa, ja Federerillä saattaa olla pelituntuman puutetta.

Etelä-Amerikassa Brazil Open -turnaus päättää Latinalaisen Amerikan massakenttäjakson, Golden Swingin. Turnaus pelataan sisäkentillä korkeassa ilmanalassa. Pelialustan laatu on jokseenkin kyseenalainen. Sao Paulon kentät ovat yleensä varsin nopeita.

Meksikon Acapulcossa pelataan tällä viikolla niin ATP- kuin WTA-turnaus. Aiemmin Meksikossa pelattiin massalla. Tänä vuonna olosuhteet on kuitenkin muutettu vastaamaan viikkoa myöhemmin pelattavaa Indian Wellsin turnausta. Alusta on siis hidas, kova ulkokenttä.

Tämäkin viikko alkaa varsin matalan profiilin mittelöillä. Sao Paulossa pelataan kuitenkin kolme kiinnostavaa avauskierroksen ottelua. Muuten ohjelmassa on lähinnä karsintakamppailuja.

Robin Haase 1.50-Joao Souza 2.55

Villillä kortilla mukana oleva brassi Souza on voittanut ATP-tason ottelun viimeksi tässä turnauksessa vuosi sitten. Silloinkin Ruben Ramirez Hidalgo luovutti tie breakiin venyneen ensimmäisen erän jälkeen. Arpaonni ei suosinut tälläkään kertaa.

Haasella on ollut joitakin fyysisiä vaivoja viime aikoina. Hollantilainen päätti pelata Etelä-Amerikan massakiertueella Rotterdamissa järjestetyn kotiturnauksensa sijaan, mutta ratkaisu ei ole oikein toiminut.

Buenos Airesissa Haase hävisi yhdeksästä Tommy Robredoa vastaan pelaamastaan pelistä kahdeksan ja luovutti sen jälkeen. Seuraavassa ottelussa Albert Montanes vei voiton suoraan kahdessa erässä. Hän ei siis ole kummoisessa iskussa ennen Golden Swingin viimeistä turnausta.

Haase pelaa korkeassa ilmanalassa yleensä hyvin. Jos lähtökohdat olisivat normaalit, Haase veisikin ottelun epäilemättä nimiinsä. Hollantilainen ei kuitenkaan näytä olevan parhaassa iskussa. Lisäksi hänen kaksi aiempaa kohtaamistaan Souzaa vastaan ovat olleet tasaisia, ja nekin ottelut pelattiin korkeassa ilmanalassa. Veto yli 21,5 pelin puolesta on paikallaan ottelussa, joka alkaa puoliltaöin Suomen aikaa.

Pablo Cuevas 1.45-Horacio Zeballos 2.65

Haasen ja Souzan ottelun jälkeen Cuevasilla on hyvä mahdollisuus jatkaa viime aikojen pirteitä esityksiään alavireistä Zeballosia vastaan.

Cuevas on pelannut edelliset ottelunsa hyvin, vaikka hävisikin Fabio Fogninille ja Alex Dolgopoloville. Ainakin toisessa ja kenties molemmissa otteluissa Cuevasin voitto olisi ollut täysin oikeutettu.

Vakavan loukkaantumisensa jälkeen uruguaylainen alkaa olla lähellä täyttä pelikuntoaan ja -virettään. Uskon hänen kukistavan argentiinalaisvastustajansa tänään.

Cuevasin syöttö on ollut uomissaan viime aikoina. Hänen syöttönsä aivan kentän rajojen tuntumaan ovat olleet tehokas ase. Zeballosia vastaan ottelun avainasia on se, miten Cuevasin syöttö toimii vasenkätistä, kämmenlyöntejä suosivaa Zeballosia vastaan. Pelaajat kohtaavat ensimmäistä kertaa lähes neljään vuoteen.

Aiempien kohtaamisten voitot aikuistasolla ovat Cuevasille 2-1. Jos skaala ulotetaan aina vuosikymmenen takaisiin nuorten Futures-turnauksiin, voitot ovat tasan 4-4. Pelaajat siis tuntevat toisensa hyvin.

Isken peleihin Cuevasin voiton 2,5 pelin takamatkalta.

Pelivihjeet

Haase-Souza: yli 21,5 peliä, 1,73
Cuevas (-2,5 peliä) voittaa Zeballosin, 1,73

Lyö vetoa ATP-tenniksestä ja katso otteluita suorana täällä!