ATP-tennis: kotiyleisön suosikki Benneteau kaataa Davydenkon


ATP-kiertueen kuudes viikko jatkuu Montpellierissä, Zagrebissa ja Vina del Marissa. Kaikissa kolmessa ATP 250 -turnauksessa pelataan ensimmäisen ja toisen kierroksen otteluita.

Nikolai Davydenko-Julien Benneteau

ATP-kiertueen vanhimpiin valtiomiehiin kuuluvat pelaajat kohtaavat Montpellierissä noin kello 20 Suomen aikaa. Asetun ottelussa Benneteaun kannalle.

Davydenko ei ole juurikaan piilotellut sitä, että hän kiertää kuittaamassa viimeisiä palkintorahojaan matkalla kohti lopettamista. Venäläisen liike on kadonnut, eikä hän pääse enää niihin asemiin, joista hän on viljellyt tavaramerkikseen nousseita puhtaita ja aikaisia lyöntejä.

Davydenko on sanonut lopettavansa, kun hän putoaa rankingissa niin alas, ettei pääse automaattisesti tämän tason turnauksiin. Viime vuonna hän pelasi 23 ATP-turnausta ja meni vain kolmesti vähintään puolivälieriin. Menestystä on tultava enemmän, jos Davydenko haluaa olla mukana kiertueella vielä vuonna 2015.

Myöskään Benneteau ei ole vakuuttanut viime aikoina. Yhdeksän finaalia hävinneen Benneteaun aika tiimalasissa alkaa huveta, mitä tulee miehen ensimmäiseen ATP-turnausvoittoon. Yhdeksäs ja kenties kivuliain finaalitappio on aiheuttanut Benneteaulle melkoisen krapulan. Se tappio tuli viime vuoden 39:nnellä kiertueviikolla Kuala Lumpurissa Joao Sousaa vastaan.

Sittemmin ranskalainen on voittanut 10:stä ottelustaan vain kaksi. Tämä ottelu on hänelle kuitenkin hyvä tilaisuus edetä kotiturnauksessa, jossa hän meni vuosi sitten kahdeksan parhaan joukkoon. Lopulta turnauksen voittanut mestari Richard Gasquet oli tuolloin vahvempi.

Davydenko on voittanut 27:stä edellisestä ottelustaan rankingin top 50 -vastustajia vastaan vain seitsemän. Kuudessa edellisessä kovilla sisäkentillä pelatussa turnauksessaan Davydenko on voittanut yhteensä vain kolme ottelua.

Benneteaun pelityyli sopii näihin olosuhteisiin, ja ottelu voi tuoda hyvää nostetta 32-vuotiaalle konkarille. Benneteau -2,5 on pelin arvoinen kertoimella 1,73.

Blaz Kavcic-Igor Sijsling

Zagrebin kello 20 alkavassa ottelussa on yllätyksen aineksia. Kavcic pelaa tällä hetkellä kovalla itseluottamuksella ja saattaa hyötyä vastustajansa ongelmista.

Sijslingin ja valmentaja Joaquin Munozin tiet erosivat viime kauden lopulla. Tilalle Sijsling otti Michel Koningin. Pari viikkoa sitten Sijsling meni Heilbronnin haastajaturnauksen finaaliin, mutta muuten hänen kauden alkunsa oli heikko. Sijsling ehti vuoden alkuviikkoina hävitä Yen Hsun Lulle, Nicolas Mahutille ja Australian avoimissa Thanasi Kokkinakisille.

Kumpikin pelaaja tahkosi viime viikolla Davis Cupia. Sijsling sai selkäsaunan Tomas Berdychiltä ja voitti merkityksettömässä ottelussa Lukas Rosolin. Kavcic hoiti oman leiviskänsä puhtaasti, kun Slovenia voitti Portugalin.

Kavcicin kerroin 2,45 on houkutteleva. Odotan kuitenkin tasaista ottelua, ja hyvävireisen Kavcicin voitti 1,5 erän etumatkalta näyttää turvalliselta vedolta kertoimella 1,55.

Muissa otteluissa uskon Dustin Brownin voittoon Teimuraz Gabashvilistä, mutta hänen kertoimensa on mielestäni liian matala. Gael Monfils on jo vetäytynyt nelinpelistä alaselkäongelmiin vedoten, joten hänen kertoimensa 1,12 Lukas Kubotia vastaan on pelikelvoton.

Pelivihjeet

Benneteau (-2,5 peliä) voittaa Davydenkon, 1,73
Kavcic (+1,5 erää) voittaa Sijslingin, 1,55

Lyö vetoa ATP-tenniksestä ja katso otteluita suorana täällä!