ATP-tennis: Lopez vie pitkän kamppailun Karlovicia vastaan


Vuoden ensimmäinen ATP 500 -turnaus, Rotterdamin ABN AMRO World Tennis Tournament, etenee neljännesvälierävaiheeseen torstaina. Pelit jatkuvat myös Memphisissä ja Buenos Airesissa.

Keskiviikon kolmesta vihjeestäni osui kaksi. Marin Cilic kukisti Jo-Wilfried Tsongan kahdessa erässä ja toi kaksi vetoa kotiin.

Altavastaaja Dominc Thiemin kolmen erän voitto Jarkko Niemisestä toi myös menestystä, kun sekä over-veto että peli Thiemin puolesta osui. Juan Martin Del Potro selvitti kuitenkin ottelunsa Gael Monfilsia vastaan liian nopeasti meidän makuumme.

Tiistailta siirtynyt vetomme oli myös erittäin lähellä kotiuttaa hienon kertoimen. Pablo Cuevas johti Alex Dolgopolovia viimeisen erän tie breakissa 3-1, mutta luhistui sitten.

Torstaina oikeastaan vain yksi Rotterdamin turnauksen ottelu kiinnostaa vedonlyöntimielessä. Ottelu alkaa noin kello 16 Suomen aikaa.

Philipp Kohlschreiber-Richard Gasquet

Ottelun alkamisaika voi vielä muuttua, sillä ottelu saatetaan siirtää toiselle kentälle. Kallistun silti altavastaajan kannalle.

Gasquetilla oli onnea matkassa, kun hän kukisti eilen kotiyleisön toivon Thiemo De Bakkerin. Gasquet onnistui jotenkin mokaamaan 5-0-johdon avauserän tie breakissa. Veikkaan, että Gasquet saattaa olla jo suunnannut katseensa ensi viikon Marseillen turnaukseen.

Montpellierissä Gasquet meni finaaliin saakka. Ranskalaista ei todellakaan tunneta kestävyydestään ja fyysisestä vahvuudestaan, joten Kohlschreiberin kerroin 2,25 on riskin arvoinen.

Viime kaudella Gasquet oli jatkuvasti kehno, kun hän oli edellisellä viikolla mennyt pitkälle. Rotterdamissa Gasquet on pelannut kolmesti. Saldona on yksi avauskierroksen ja yksi toisen kierroksen tappio sekä putoaminen välierissä.

Ottelussa kohtaavat kaksi yhden käden rystylyöntejä suosivaa pelaajaa. Kohlschreiber voitti edellisen kohtaamisen kaksi vuotta sitten Montpellierissä, ja hänellä on hyvä mahdollisuus tänäänkin.

Rotterdamin muissa otteluissa Thiem kohtaa Andy Murrayn. Ottelu voi olla tasaisempi kuin Murrayn kerroin 1,05 antaa ymmärtää. Kehittyvä itävaltalainen syöttää erinomaisesti. Tasoitusvetoja Thiemin puolesta voi harkita.

Paul-Henri Mathieu saattaa puolestaan tehdä vastarintaa Del Potrolle. Tomas Berdych on kuitenkin liian vahva Nicolas Mahutille. Igor Sijslingilla on hyvä mahdollisuus eetä kotiturnauksessaan. Näissä olosuhteissa Jerzy Janowicz on puolestaan liian paha rasti Tommy Haasille, joka on todennäköisesti väsynyt.

Ivo Karlovic-Feliciano Lopez

Jos ottelu voi näyttää etukäteen päivänselvältä over-kamppailulta, tämä Memphisissä pelattava mittelö on sellainen. Total-raja on asetettu peräti 26,5 peliin. Se kertoo olennaisen siitä, millainen ottelu on odotettavissa.

Pelaajat ovat kohdanneet seitsemän kertaa aiemmin, ja näissä otteluissa on pelattu 11 tie breakia. On lähes varmaa, että tässäkin ottelussa niitä nähdään vähintään yksi - todennäköisesti useampia.

Lopezin uralla tie breakien voittoprosentti on 55. Vuonna 2013 lukema oli 58 prosenttia. Karlovicin voittoprosentti tie breakeissa on vain 52, ja tällä kaudella hän on hävinnyt kahdeksasta tie breakistaan viisi.

Memphisin kentät ovat hitaammat kuin aiempina vuosina. Monet paikallaolijat ovat panneet merkille viime vuosista laskeneen pelitempon. Se suosii Lopezia, vaikka espanjalainen viihtyy myös nopeilla kentillä.

Lopez on erinomainen pitkissä palloralleissa, ja se ratkaissee ottelun. Lopezin 2-1-voiton kerroin on houkutteleva 3,70.

Espanjalainen puolustaa viime vuoden finaalipaikasta saamiaan ranking-pisteitä. Hän nauttii selvästi peleistä Memphisissä. Lopez hallitsee koko kentän hyvin, ja siksi uskon hänen vievän ottelun tänään.

Pelivihjeet

Kohlschreiber voittaa Gasquetin, 2,25
Lopez voittaa Karlovicin 2-1, 3,70

Lyö vetoa ATP-tenniksestä ja katso otteluita suorana täällä!