ATP-tennis: Nadal ei anna armoa Simonille


Tenniksen tähtinimet astelevat Rooman ATP-areenoille keskiviikkona, kun Internazionali BNL d'Italian toinen kierros pelataan loppuun. Tänään mukana ovat muun muassa Rafael Nadal, Roger Federer, Andy Murray ja Tomas Berdych.

Eilinen over-veto Andreas Seppin ja Tommy Haasin ottelussa tuotti voiton, kun ottelu venyi pitkäksi. Simone Bolelli jäi kuitenkin ilman toivomaamme erävoittoa kiusallisen pienellä marginaalilla Milos Raonicia vastaan. Italialaisella oli kaksi eräpalloa 6-5-tilanteessa, jossa hän johti peliä jo 40-15. Tie breakissakin Bolelli johti vielä 4-1 ja 5-3. Kanadalainen syöttökone pelasi kuitenkin paremmin, kun sitä tarvittiin. Bolelli hävisi erin 0-2, vaikka kohtasi koko ottelussa vain yhden murtopisteen.

Keskiviikko tarjoaa kuitenkin lisäviihdettä ja monta hyvää syytä innostua.

Roger Federer 1.12 Jeremy Chardy 6.25

Roomaan on luvassa tuulista, mutta viime päiviä aurinkoisempaa säätä ilman sateita. Kentät lienevät hieman eilistä nopeampia, ja tuuli suosii Federeriä.

Chardyn korkeiden pallojen viljely ja kärsivällisyyden puute ovat avain katastrofiin tuulisissa oloissa. Kaikki tietävät, miten hyvin Federer sopeutuu tuuleen.

Kaksikko on kohdannut kerran aiemmin. Se tapahtui aiemmin tänä vuonna Brisbanen nopealla, kovalla ulkoalustalla. Silloin Federer voitti kolmessa erässä. Massakentällä Chardyn ainoat aseet, syöttö ja kämmenlyönti, joutuvat kuitenkin paljon kovempaan testiin.

Federer ei ole pelannut sitten Monte Carlon finaalitappion Stanislas Wawrinkalle. Turnauksen jälkeen Federer oli paikalla kaksostensa synnytyksessä kotimaassaan. Hän on harjoitellut Sveitsissä, eikä ottelumoodiin siirtyminen tule olemaan ongelma.

Ykkösvalinnaksi nousee Federer -4,5 peliä. Chardy todennäköisesti ärsyyntyy olosuhteista, eikä olisi yllätys, jos Federer voittaisi toisen erän varsin helposti.

Rafael Nadal 1.03 Gilles Simon 14.00

Keskiviikosta tullee kamala päivä Simonille, joka kukisti eilen niukasti Filippo Volandrin. Nadal on ranskalaiselle yksinkertaisesti painajaismainen vastustaja. Simonin lyöntien voima ei riitä Nadalin häiritsemiseen, vaikka espanjalaisen perustaso onkin ollut huolestuttavassa laskussa viimeisen vuoden aikana.

Mallorcalta ponnistava Nadal ei pientä tuulta hätkähdä. Simonilta puolestaan tullaan kuulemaan hänen tavaramerkikseen muodostuneita maanisia karjahduksia, kun tuulen aiheuttama turhautuminen tulee kuvaan. Luvassa voi olla murskajaiset.

Nadalilla ei kestä kauaa päästä pelifiilikseen. Simonilla on täysi työ voittaa edes jokunen peli.

Nadal on voittanut yhtä sisäkenttäkohtaamista lukuunottamatta kaikki keskinäiset kamppailut helposti, vaikka Simon oli aiemmin paljon parempi pelaaja. Nadal -6,5 peliä nousee lapulle kertoimella 1,94.

Jo-Wilfried Tsongan kerroin Kevin Andersonia vastaan on liian pieni, sillä en täysin luota eteläafrikkalaiseen näissä olosuhteissa. Grigor Dimitrov ei puolestaan pääse ihan helpolla Ivo Karlovicia vastaan.

Sanoin pari viikkoa sitten, että Dmitri Tursunovin tappio Rui Machadolle ei ollut kovin merkityksellinen. Kokeilin Tursunovia isolla kertoimella Dominic Thiemiä vastaan ja hävisin vedon. Eilen Tursunov kuitenkin voitti Roberto Bautista-Agutin vielä suuremmalla kertoimella, joten venäläistä ei kannata ylenkatsoa, vaikka hän ei viihdykään massalla.

Tomas Berdychiä vastaan Tursunovin tilastot ovat karmeat. Näissä olosuhteissa venäläisen pitäisi kuitenkin kattaa 5,5 pelin tasoituksensa. Berdychillä tulee olemaan tuulesta johtuvia vaikeuksia syöttönsä kanssa.

Pelivihjeet

Federer (-4,5 peliä) voittaa Chardyn, 1,62
Nadal (-6,5 peliä) voittaa Simonin, 1,94