ATP-tennis: Nieminen ja Sijsling tekevät pitkän päivätyön


Mutua Madrid Open -turnauksen toinen kierros pelataan keskiviikkona päätökseen 11 ottelun voimin. Rafael Nadal aloittaa mestaruutensa puolustamisen hyvää ystäväänsä Juan Monacoa vastaan.

Monaco haastaa usein kaverinsa massakentällä tiukasti. Vedonlyönnissä Monaco +6,5 peliä houkuttelee jonkin verran. Uskon kuitenkin, että turnauksessa tulee vielä parempia tilaisuuksia lyödä vetoa Nadalia vastaan.

Jarkko Nieminen 1.84 Igor Sijsling 1.92

Tämä tuttujen kilpakumppaneiden kohtaaminen on päivän paras over-ehdokas.

Kummallakaan pelaajalla ei ole minkäänlaista tasaisuutta otteissaan, ja johtoasemassa sulaminen on todennäköistä. Sen osoittavat jo keskinäisten kohtaamisten tilastot.

Pelaajien viidestä kohtaamisesta kolme on kestänyt täydet kolme erää. Düsseldorfin hitaalla massalla pelattu mittelö oli todellista jauhamista, mutta Madridin nopeammat kentät tietävät lyhyempiä pisteitä. Olisin yllättynyt, jos ottelu päättyisi jommankumman 2-0-voittoon.

Sijsling tarvitsi eilen kolme erää loukkaantunutta Tommy Haasia vastaan. Nieminen puolestaan pelasi Robin Haasea vastaan parhaan ottelunsa vähään aikaan. Haase pelaa yleensä korkeassa ilmanalassa paremmin kuin eilen.

Jos Nieminen syöttää tänään yhtä hyvin kuin Haasea vastaan ja myös hollantilaisen syöttö on kunnossa, ottelusta tulee tiukka ja varovainen vääntö. Yli 22,5 peliä kertoimella 1,88 on ottelun ykköspoiminta.

Marinko Matosevic 3.40 John Isner 1.30

Tämä ottelu on toinen over-ehdokas. Isnerin syöttö on vaikea pala näissä olosuhteissa. Australialainen syöttää tällä hetkellä hyvin ja pelaa muutenkin yllättävän tasokkaasti massakentillä.

Epäilin jo eilen Philipp Kohlschreiberin kerrointa 1,20 liian matalaksi ottelussa Matosevicia vastaan.  Väitteeni osoittautui oikeaksi, sillä Matosevic murskasi saksalaisen ja hävisi ottelussa vain neljä peliä.

Iso osasyy oli taas kerran se, että Kohlschreiberin fysiikka ei ollut kunnossa. Kaikki kunnia kuitenkin Matosevicille, joka alkaa löytää tasonsa massakentillä. Myös Barcelonassa hän kukisti Joao Sousan helposti massa-alustalla.

Isner tulee todennäköisesti voittamaan ottelun, mutta kerroin 1,23 ei ole mistään kotoisin. Lucky loser Matosevic voi haastaa Isnerin tiukastikin pelaajien ensimmäisessä kohtaamisessa.

Matosevic on viimeisen vuoden aikana voittanut esimerkiksi Milos Raonicin, Sam Querreyn ja Sam Grothin. Se on osoitus siitä, että hän pärjää kovalyöntisiä pelaajia vastaan. Jos Matosevic syöttää parhaalla tasollaan tai lähellä sitä, hän pystyy pakottamaan Isnerin yli 23,5 pelin. Kerroin on 2,00.

Veto Alexandr Dolgopolovin puolesta kiinnostaa ottelussa Ernests Gulbisia vastaan, sillä Gulbis oli hieman eksyksissä eilen. Hänen näytti siltä kuin olisi nukkunut edelliset yöt huonosti. En kuitenkaan usko, että voin lyödä ihan tosissani vetoa näiden kahden välisestä ottelusta.

Pelaajat ovat kohdanneet kahdesti, ja kumpikin on voittanut otteluista yhden helposti. Otteluiden välissä oli kolme vuotta. En luota kumpaankaan tarpeeksi.

Marin Cilic saattaa voittaa Paul-Henri Mathieun selvästikin. Cilic -1,5 erää on ottelussa hyvä vaihtoehto kertoimella 1,67.

Pelivihjeet

Nieminen-Sjisling: yli 22,5 peliä, 1,88
Matosevic-Isner: yli 23,5 peliä, 2,00