ATP-tennis: Nieminen vie vasureiden yhteenoton


ATP-maailmankiertue siirtyy tällä viikolla kauniiseen Monte Carloon, missä pelataan massakenttäkauden ensimmäinen Masters 1000 -turnaus.

Monte Carlo Rolex Masters -turnauksessa nähdään pelaajia tennismaailman huipulta. Esimerkiksi Rafael Nadal ja Novak Djokovic ovat mukana. Monelle edessä on kauden ensimmäinen ottelu massakentällä.

Kentät ovat Monacossa yleensä hitaanpuoleisia. Lisäksi viikolle on luvattu harmaata, kosteaa ja sateista säätä, joten peli tuskin on kovinkaan nopeaa.

Viime viikolla Casablancassa kovan alustan vaihtuminen massaan oli kova haaste vedonlyöjälle. Viikon 27 ottelusta 13 eli 48 prosenttia päättyi altavastaajanvoittoon. Vertailun vuoksi todettakoon, että viime vuonna Monte Carlon turnauksen 55 ottelusta 18 eli 33 prosenttia päättyi altavastaajan eduksi.

Turnaus tarjosi kuitenkin joitakin suurikertoimisia voittoja. Suurimmasta vastasi Jarkko Nieminen, joka voitti Juan Martin Del Potron kertoimella 6,26. Suomalainen on tänäänkin loistava peliehdokas paljon Del Potroa heikompaa pelaajaa vastaan.

Albert Ramos 1.78-Jarkko Nieminen 1.98

On mielestäni yllättävää, että Niemisen kerroin on 1,98, kun otetaan kokonaisuus huomioon.

Oletan, että kerroinasettelun taustalla on se, että Ramos on pelannut tänä vuonna selvästi enemmän otteluita massakentällä. Niemisen edelliset massaottelut ovat viime keväältä. Tilanne oli kuitenkin viime vuonnakin täsmälleen sama, ja siitä huolimatta maskulainen meni puolivälieriin.

Blogissaan Nieminen kertoi toipuneensa hyvin Davis Cup -rasituksesta. Hän sanoi myös siirtyneensä hyvin jouhevasti massakentälle ja pelanneensa harjoituksissa hyvin.

Niemisen kaltainen kokenut pelaaja osaa aikatauluttaa harjoittelunsa. Hän tulee olemaan täysin valmis puolustamaan niitä 180 ranking-pistettä, jotka ansaitsi vuosi sitten Monte Carlossa. Ottelu Ramosia vastaan voi olla hyvä alku.

Espanjalainen ei ole näyttänyt kerrassaan mitään, minkä perusteella häntä voisi pitää ottelun suosikkina. Viime viikolla Casablancassa Ramos pelasi todella heikosti maailmanlistan sijalla 248 olevaa Lamine Ouahabia vastaan. Marcel Granollersia vastaan Ramos ei puolestaan saanut murtopalloa aikaiseksi.

Monte Carlon karsinnoissa Ramos väänsi nihkeän voiton alavireisestä Carlos Berlocqista ja Lukasz Kubotista. Maanantaina edessä on todennäköisesti pitkä taistelu, mutta Nieminen on selvästi arvokkaampi valinta.

Nämä vasenkätiset pelaajat eivät ole aiemmin kohdanneet ATP-kiertueella. Kummankaan tilastot muita vasureita vastaan eivät mairittele (Ramos 2-4 ja Nieminen 1-5), mutta näillä kertoimilla luottoni menee ehdottomasti suomalaiselle.

Pelivihje: Nieminen voittaa Ramosin, 1,98.