ATP-tennis: Raonic ja Gojowczyk vääntävät pitkään


Lontoon ja Hallen nurmiturnaukset jatkuvat keskiviikkona, jolloin kentillä nähdään lukuisia lajin huippunimiä.

Wimbledonin mestari Andy Murray ja Australian avointen valloittaja Stan Wawrinka nähdään Lontoossa, Milos Raonic ja Kei Nishikori Saksassa.

Tiistai oli tuottoisa vetopäivä. David Goffin voitti vihjeideni mukaisesti avauserän Dominic Thiemiä vastaan kertoimella 2,35. Hermostunut alku maksoi sen sijaan Benjamin Beckerille mahdollisuuden kattaa tasoitus Gael Monfilsia vastaan. Monfilsin ei tarvinnut laittaa silmään mitään kakkosvaihdetta suurempaa.

Hallessa pelataan keskiviikkona vain neljä ottelua, sillä järjestäjät odottavat Roger Federerin ja Rafael Nadalin päätöstä siitä, milloin tähdet ovat valmiita kunnioittamaan turnausta läsnäolollaan. Ainakin yksi otteluista on kuitenkin ennakkoon mielenkiintoinen.

Milos Raonic-Peter Gojowczyk

Raonic ei ole näyttänyt nurmikentillä yhtään mitään, joten pieni satsaus Gojowczykin puolesta voi olla paikallaan.

Raonicin peli on kehittynyt viime aikoina, ja se saattaa parantaa hänen menestystään nurmella tällä kaudella. Viimeisessä kuudessa nurmiturnauksessa Raonicin matka on kuitenkin päättynyt kahdelle ensimmäiselle kierrokselle.

Gojowczyk on kärsinyt viime aikoina loukkaantumisista, mutta kotikentällään pelaava saksalainen on varmasti motivoitunut. Hyviä vaihtoehtoja ovat yli 21,5 peliä, Gojowczyk +4,5 peliä ja Gojowczyk +1,5 erää.

Muutama kuukausi sitten Gojowczyk kukisti Jo-Wilfried Tsongan viidessä erässä kovalla sisäkentällä. Ottelu osoitti, että Gojowczyk pärjää kovia syöttäjiä vastaan. En usko, että tässä ottelussa nähdään kovinkaan paljon syötönmurtoja. Over-vedot nousevat ottelun parhaiksi ideoiksi.

Tsonga rikkoi Gojowczykin syötön vain kolme kertaa 61 pelin aikana Davis Cupin kohtaamisessa. Raonic ei ole yhtään sen parempi palauttaja, ja lisäksi hän on kokematon nurmipelaaja.

Hallen muissa otteluissa Robin Haasen kerroin Alejandro Fallaa vastaan on liian alhaalla. Kerroin todennäköisesti perustuu Haasen eiliseen voittoon puolikuntoisesta Richard Gasquetista.

Myös Philipp Kohlschreiberin kerroin on varsin alhaalla Pierre-Hugues Herbertiä vastaan. Monfilsin ja Nishikorin kohtaamisessa voi tapahtua mitä tahansa.

Ernests Gulbis-Kenny de Schepper

On helppo todeta, että Gulbis ei tee asioita perinteisen kaavan mukaan. Ranskan avointen välieriin yltänyt maailmanlistan kymppi väitti käyttäneensä Pariisin voittorahansa blackjack-pöydässä latvialaiskasinolla.

Mitä tennikseen tulee, vetoja Gulbisin puolesta kannattaa pohtia kahdesti parin raskaan turnauksen jälkeen. Ennen Ranskan avoimia Gulbis voitti Nizzan turnauksen, joten hän on urakoinut paljon. Lisäksi latvialaisen tilastot nurmella eivät mairittele.

Ammattilaisuransa 13 nurmiturnauksessa Gulbis on päässyt vain kahdesti kolmannelle kierrokselle. Avauskierroksella hän on pudonnut seitsemän kertaa. Avauskierroksen kohtaaminen vaarallista De Schepperiä vastaan on paha paikka väsyneelle Gulbisille.

Kova vasemman käden syöttö ja kämmenlyönti tekevät De Schepperistä todella hankalan vastustajan nopeilla nurmikentillä. Gulbis ei ole koskaan voittanut vasenkätistä pelaaja nurmella (0-3).

Isokokoinen ranskalainen voitti maanantaina Somdev Devvarmanin rutiinisuorituksella, ja sen ottelun perusteella De Schepperillä on kaikki edellytykset kiusata Gulbisia toden teolla tänään.

De Schepper +1,5 erää on hyvä vaihtoehto peleihin.

Muissa Lontoon otteluissa uskon Lleyton Hewittin ja Radek Stepanekin kukistavan tahoillaan kokeneet Feliciano Lopezin ja Bernard Tomicin. Sergei Stahovski on myös todennäköinen voittaja Vasek Pospisilia vastaan.

Stan Wawrinka voi joutua tiukoille Marcos Baghdatisia vastaan. Baghdatis nauttii nurmipeleistä ja voitti viime viikolla Nottinghamin turnauksen. Kyproslaisen avauserän voitto kertoimella 2,45 on hyvä peli-idea.

Nicolas Mahut lienee nurmella liian vahva Edouard Roger-Vasselinille. Goffin sen sijaan ei välttämättä ole Tsongaa vastaan 5,30:n arvoinen altavastaaja. Yli 9,5 pelin avauserä kertoimella 1,70 houkuttelee.

Vaihtoehtoja siis riittää. Vedot Raonicin ja Gulbisin otteluihin nousevat päivän ykkösvalinnoiksi.

Pelivihjeet

Raonic-Gojowczyk: yli 21,5 peliä, 1,74
De Schepper (+1,5 erää) voittaa Gulbisin, 2,04