ATP-tennis: Raonicilla ja Johnsonilla edessä pitkä työpäivä


Washingtonin ATP Citi Openissa pelataan perjantaina puolivälierät. Sääennuste lupaa pääkaupunkiin korkeaa ilmankosteutta, matalia lämpötiloja ja erittäin todennäköisesti ukkosta. Toivottavasti se ei häiritse kovin paljoa.

Ottelut alkavat tänään jo kello 20 Suomen aikaa (13 paikallista aikaa). Ensimmäisenä nähdään mielenkiintoinen mittelö Kevin Andersonin ja Donald Youngin välillä. Pelaajien kahdeksasta kohtaamisesta Anderson on vienyt viimeiset viisi. Young voitti kolme ensimmäistä yhteenottoa vuosina 2007-09.

Youngin otteita on aina vaikea arvata. Hän saa viattoman vihjaajan näyttämään helposti typerältä villeillä ailahteluillaan. Tähän ottelun harkitsen ainoastaan Andersonin 2-1-voittoa kertoimella 3,65. Yhtään pienempiin kertoimiin ei kannata tyytyä, kun Young pelaa.

Steve Johnson-Milos Raonic

Johnson odottaa ottelua todennäköisesti suunnilleen yhtä innokkaasti kuin Southampton FC:n kausikortin omistaja jalkapallokautta. Vastassa on nimittäin jälleen yksi kovasyöttöinen pelaaja.

Johnson tarvitsi jo John Isneriä ja Ivo Karlovicia vastaan tie breakit päätöserässä. Näissä kahdessa ottelussa Johnsonin ohi lensi 56 ässää. Raonicin syöttö voi olla vielä kovempi haaste.

Raonic on murtanut syötön tällä viikolla vain kerran kahdessa ottelussaan. Johnsonin syöttö taas on murrettu vain kahdesti, joten yli 22,5 pelin rajan ylittyminen on erittäin mahdollista.

Johnson on pelannut kaksi kolmen erän vääntöä, mutta se tuskin rasittaa häntä liiaksi. Kummassakin ottelussa pisteet ratkottiin nopeasti, ja molemmat kamppailut olivat ohi noin kahdessa tunnissa. Se ei ole erityisen pitkä aika.

Raonic tulee todennäköisesti voittamaan kaksikon ensimmäisen kohtaamisen. 1,20 on kuitenkin liian pieni kerroin. Veto yli 22,5 pelin puolesta lienee paikallaan.

Kei Nishikori-Richard Gasquet

Ellen olisi lyönyt vetoa Nishikorin turnausvoiton puolesta, veikkaisin todennäköisesti Gasquetin voittoa tässä ottelussa.

Monikin asia puoltaa "Gasmania". Hän on voittanut kaikki neljä otteluaan Nishikoria vastaan, Nishikoria vaivaa nillkavamma, ja Gasquet on selvinnyt viikosta paljon Nishikoria nopeammin ja helpommin.

Gasquetin altavastaajastatus kertoimella 2,10 tuntuu siis hieman kummalliselta. Ne, joilla ei ole rahaa kiinni Nishikorin turnausvoitossa, halunnevat lisätä Gasquetin päivän ehdokaslistalleen.

Epätasaiseen ja loukkaantumisherkkään ranskalaiseen luottaminen on aina hieman uhkapeliä. Gasquet paljasti vetäytyneensä Atlantan turnauksesta käsivamman takia. Mielestäni kertoimissa on kuitenkin hinnoitteluvirhe.

Ranskalainen väittää olevansa hyvässä ja kivuttomassa tilassa mystisen käsivammansa jälkeen, eikä hänen otteissaan ole näkynyt mitään huolestuttavaa.

Viime vuonna Gasquet voitti Nishikorin kahdesti kovilla alustoilla. Silloin hänen ennakkokertoimensa olivat 1,52 ja 1,57. Tänään hänen kertoimensa loukkaantunutta vastustajaa vastaan on 2,10, joten pelipäätös on helppo.

Noin kello 4.15 Suomen aikaa kohtaavat Vasek Pospisil ja Santi Giraldo. Kumpikin otti eilen hienon voiton, ja kaksikon ensimmäistä kohtaamista onkin vaikea ennustaa.

Pospisililla on showmiehen elkeitä. Hän on varmasti mielellään turnauksen pääkentän tähti. Pienoinen kotietu saattaakin kääntää vaa'an kanadalaiselle. Paljon on kiinni Pospisilin syöttöjen onnistumisesta Washingtonin nopeilla kentillä. Pidän Pospisilia ennakkosuosikkina, mutta voitto Tomas Berdychistä on laskenut kertoimen liian alas.

Pelivihje: Raonic-Johnson, yli 22,5 peliä, 1,75