ATP-tennis: Sock lähettää Mannarinon kotiin Delray Beachiltä


ATP-turnauksen kahdeksannella viikolla pelataan kolme turnausta Ranskassa, Brasiliassa ja Yhdysvalloissa.

Marseillen Open 13 -turnaus on ATP 250 -tason tapahtuma, joka pelataan melko nopealla kovalla sisäkentällä. Delray Beach Open, joka sekin on ATP 250 -turnaus, pelataan puolestaan keskinopealla tai hitaalla, kovalla ulkokentällä. Delray Beachin kentät ovat myös alttiita tuulelle.

Brasilian ATP 500 -tasoinen Rio Open on uusi tulokas kiertueella. Massakentillä pelattavaa turnausta tähdittää Rafael Nadal. Rio de Janeiro isännöi tällä viikolla sekä ATP- että WTA-turnausta. Tähän vuodenaikaan Riossa voi olla hyvinkin kuumaa.

Marseillessa pelataan maanantaina karsintojen lisäksi vain yksi avauskierroksen ottelu sekä nelinpelejä.

Rion ohjelmassa on viisi avauskierroksen ottelua. Luvassa on kuitenkin myrskyä ja sateen mahdollisuus on 80 prosenttia. Kannattaa siis odottaa, että muutama ottelu saadaan päätökseensä, ja arvioida olosuhteet vasta sitten.

Delray Beachilla pelataan kaksi avauskierroksen ottelua. Sadetta ei ole luvassa, mutta ennusteen mukaan tuuli puhaltaa viisi metriä sekunnissa.

Jack Sock 1.57-Adrian Mannarino 2.33

Pelaajien kohtaaminen on jo kovin tuttua tavaraa. Kaksikko ottaa yhteen jo kolmannen kerran pelkästään tällä kaudella.

Se tuskin miellyttää Mannarinoa. Australian avoimia edeltäneessä Aucklandin turnauksessa hän hävisi Sockille suoraan kahdessa erässä. Mannarinon mukaan hänestä tuntui kuin hän olisi pelannut baseballia.

Ranskalainen oli viime viikolla Memphisissä jo lähempänä Sockin kaatamista. Se johtui kuitenkin osaltaan Sockin keskittymisen pettämisestä ottelun puolivälissä. Veikkaan Mannarinon tulevan tähän otteluun huonolla asenteella. Henkinen puoli ei todellakaan ole hänen vahvuutensa, ja kauden kaksi aiempaa tappiota Sockille syövät miehen moraalia.

Mannarino oli täysin valmis lennättämään mailaansa pitkin Memphisin areenaa viime viikolla. Miehen sanojen ja tekojen prusteella on täysin selvää, että Sockin kovat syötöt turhauttavat Mannarinoa vietävästi. Myös Sockin kämmenlyönnit tekevät tehtävänsä. Kaksikon välillä ei myöskään vallinnut mikään rehti urheiluhenki, joten luvassa on mielenkiintoinen ottelu.

Memphisin puolivälierissä Sock hävisi syöttösirkuksen Ivo Karlovicille, mutta on varsin selvää, että Sock on Mannarinon ihon alla. Sockin voittokerroin 1,57 on ihan pelikelpoinen.

Sam Querrey 1.78-Feliciano Lopez 1.98

Alavireinen Querrey kohtaa vasenkätisen espanjalaisen Lopezin, joka Sockin tavoin hävisi Karlovicille viime viikolla Memphisille.

Karlovicin syöttö oli tuolloin suosikkina pitämälleni Lopezille liikaa. Nyt Lopezilla on kuitenkin altavastaajan hyvä iskun paikka.

Querrey on ottanut viime vuosina tavakseen hävitä otteluita, joihin hän on näin selvä suosikki. Hän onnistui tempussa myös pari viikkoa sitten Davis Cupissa James Wardia vastaan.

Querrey ei ole koskaan vaikuttanut viihtyvän kiertueella. Tällä hetkellä hän käy naisten Klara Zakopalovan kanssa jonkinlaista huonouskilpailua. Tappio Alex Bogomoloville ottelupallojen hukkaamisen jälkeen ei tehnyt hyvää miehen itseluottamukselle.

Itse asiassa yhteenlaskettuna nämä kaksi pelaajaa ovat hävinneet seitsemän edellistä otteluaan, joten kummallakaan tuskin on itseluottamusta selvään voittoon tänään.

Lopez ja Querrey olivat viime vuonna syötönpalautustilastossa sijoilla 43 ja 44. Niin ikään huonosti palauttavat Milos Raonic, Daniel Brands ja John Isner jäivät niukasti taakse. On hyvin mahdollista, että tänään nähdään tie break.

Yli 23,5 pelin kerroin 1,87 on erittäin houkutteleva.

Pelivihjeet

Sock voittaa Mannarinon, 1,57
Querrey-Lopez: yli 23,5 peliä, 1,87

Lyö vetoa ATP-tenniksestä täällä!