ATP-tennis: Sousa ainakin erävoittoon Janowiczia vastaan


ATP-vedonlyöjät olivat kauhuissaan taas keskiviikkona, kun sijoitettuja pelaajia putoili sekä Valenciassa että Baselissa.

Totesin jo keskiviikkona, että vedonlyönti tähän aikaan kaudesta on haastavaa. Kahdesta vihjeestäni vain toinen osui. Moni vedonlyöjä saattaa kokea itsensä silti huijatuksi, kiitos joidenkin kentillä nähtyjen esitysten.

Uusimpana miehenä Kei Nishikori esiintyi kesysti ja hävisi Ivan Dodigille 1-6, 2-6. Richard Gasquet hävisi Michael Llodralle Valenciassa suoraan kahdessa erässä. Myös Benoit Paire ja Marcel Granollers pelasivat kehnosti.

Paul-Henri Mathieu oli sentään odotetusti motivoitunut ja voitti Denis Kudlan suoraan 2-0. John Isner oli yllättävän pirteä kukistaessaan turhautuneen Ernests Gulbisin kahden tie breakin päätteeksi.

Torstaina Valenciassa pelataan kuusi toisen kierroksen ottelua. Etsin jälleen peleihin pelaajia, joilla on panosta ja siten motivaatiota. Toissijaisesti haen pelaajia, joiden vastustajat kärsivät vammoista.

Joao Sousa-Jerzy Janowicz

Tämä ottelu kuuluu jälkimmäiseen kategoriaan. Janowicziä aiemmin vaivannut käsivamma vaikuttaa uusiutuneen.

Puolalaisella oli avauskierroksella vaikeuksia voittaa Pablo Carreno-Busta. Janowiczin onni oli se, että Carreno-Bustan työkalupakista ei löytynyt aseita aiheuttaa ongelmia. Tänään tilanne on toinen, sillä väsymätön Sousa osaa palauttaa palloja laadukkaasti ja kovaa.

Janowicz sai keskiviikon harjoituksissa hoitoa ja jäätä kyynärpäähänsä. Luulen, että Janowicz ei edes pelaisi, ellei hänellä olisi ensi viikolla Bercyssä tärkeitä ranking-pisteitä puolustettavanaan.

Sousa on kauden loppupuolella ollut hyvässä iskussa. Hän on voittanut 13 edellisestä ottelustaan 11. Kuala Lumpurin turnauksessa Sousa vei mestaruuden. Ellei väsymys iske otteluruuhkan päätteeksi, Sousa pystynee viemään ainakin yhden erän. Kerroin on 1,72.

Muuta pelattavaa Valencian turnaus ei oikein tarjoa. Jarkko Nieminen voittanee Alejandro Fallan, mutta alle 1,65:n jäävät kertoimet eivät ole pelikelpoisia tähän aikaan kaudesta. Nicolas Almagron kerroin 1,16 on aivan liian alhainen "Puolan Federeriä" Michal Przysieznyä vastaan.

Baselissa Juan Martin Del Potro saattaa olla vaikeuksissa Marcos Baghdatisia vastaan, sillä Baghdatis tuntuu aina aiheuttavan argentiinalaiselle ongelmia. Del Potro oli onnekas saadessaan avauskierroksella vastaansa villillä kortilla pelanneen Henri Laaksosen. Del Potro saapui nimittäin pelipaikalle kovin myöhään. Hänen kerrottiin olleen viettämässä isoisänsä 80-vuotispäivää. Vaihtoehdot tähän otteluun ovat Baghdatis 4,5 pelin tai 1,5 erän tasoituksella.

Paul-Henri Mathieu-Michael Llodra

Jatkan altavastaaja Mathieun tukena kello 17 Suomen aikaa alkavassa ottelussa.

Motivaatio on minulle ratkaiseva kysymys tässä ottelussa. Mathieu puolustaa viime vuonna Baselissa ansaitsemiaan ranking-pisteitä. Llodran keskittyminen on varmasti jo ainakin osittain ensi viikon Bercyn turnauksessa, joka on Pariisissa syntyneen veteraanin kotiturnaus.

Llodra on mennyt Bercyssä semifinaaleihin kahdesti kolmella viime yrittämällään. Vaikka olosuhteet suosivat häntä myös Baselissa. En silti usko, että 32 kertaa luovuttanut mies kuluttaisi itseään tässä turnauksessa, kun hänen on ensi viikolla määrä puolustaa Masters 1000 -turnauksen semifinaalipaikasta ansaittuja pisteitä.

Kertoimet heilahtivat selvästi Llodran eduksi kesken eilisen Richard Gasquet -voiton. Se kertoo siitä, ettei Gasquet ollut ihan täydellä asenteella mukana. Tämä näkyy myös lopputuloksessa.

Tänään asiat ovat toisin, kun Llodra ja Mathieu kohtaavat ensimmäisen kerran yli neljään vuoteen. Näissä olosuhteissa uskon Mathieun voittoon, jonka lyön mielelläni myös vetoihin kertoimella 2,25. Mathieulla on nimittäin kosolti panosta. Llodra ei ole koskaan mennyt Baselissa toista kierrosta pidemmälle, ja siihen on syynsä.

Llodra pelaa Baselissa myös nelinpeliturnausta Nicolas Mahutin kanssa. Kaksikon on määrä pelata vielä tänä iltana. Llodra tuntuu tätä nykyä suosivan nelinpeliä, enkä ihmettelisi, vaikka hän tekisi niin tänäänkin.

Muissa Baselin otteluissa Daniel Brandsin kerroin 1,45 on kovin alhainen Lukasz Kubotia vastaan. Edouard Roger-Vasselinin ja Tobias Kamken ottelun ennakointi on silkkaa kolikonheittoa.

Parhaat vedot

Sousa (+1,5 erää) voittaa Janowiczin, 1,72
Mathieu voittaa Llodran, 2,25

Lyö vetoa ATP-tenniksestä ja katso otteluita suorina lähetyksinä täällä!