ATP-tennis: tulikuuma Sijsling liian vahva Cilicille


Toinen kierros alkaa keskiviikkona viikon kolmessa ATP 250 -turnauksessa. Gstaadissa, Umagissa ja Atlantassa pelataan yhteensä 14 ottelua.

Tiistai oli vetojeni kannalta kehno päivä. Kaksi tukemaani pelaajaa hävisi suoraan kahdessa erässä.

Selvästi väsynyt Victor Estrella Burgos sai selkäänsä Marinko Matosevicilta Atlantassa. Lohdullista ottelussa oli vain se, että se oli nopeasti ohi.

Atlantassa nähtiin muutenkin rumia lukemia. Vain yksi ottelu ei päättynyt kahdessa ilman tie breakeja läpi viedyssä erässä.

Umagissa Dusan Lajovic kärsi selkävammastaan ja hävisi Teimuraz Gabashvilille erin 0-2. Gstaadin turnauksessa olin onnekas, kun en lyönyt vetoa Daniel Gimeno-Traverin puolesta. Hän rikkoi ennätyksiä mokaamalla 29 murtomahdollisuudestaan 23 Yann Martia vastaan.

Tänään ensimmäinen pelaamisen arvoinen ottelu alkaa Gstaadissa kello 15 Suomen aikaa.

Thomaz Bellucci-Federico Delbonis

Delbonisin kerroin on ehdottomasti pelikelpoinen. Syynä siihen ovat Belluccin viime aikojen hyvät esitykset korkeassa ilmanalassa.

Brasilialainen on voittanut Gstaadin turnauksen kahdesti. Hän on myös pärjännyt hyvin kotiturnauksessaan Sao Paulossa korkeassa ilmanalassa. Siellä olosuhteet sopivat hänen koville lyönneilleen. Bellucci ei kuitenkaan enää ole se sama pelaaja, joka valloitti tämän turnauksen hadesti.

Viime vuonna Sao Paulossa juuri Delbonis voitti Belluccin ja eteni lopulta turnausvoittoon. Delboniskaan ei siis ole hullumpi pelaaja korkeassa ilmanalassa. Hän on lisäksi voittanut Belluccin kolmesti pelaajien neljässä kohtaamisessa.

Kertoimesta tekee houkuttelevan myös se, että Bellucci voitti argentiinalaisen Münchenin massakentällä ennen Ranskan avoimia. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että brassilla on edessään kova savotta.

Delbonis palannee tällä viikolla ATP-listan 50 parhaan joukkoon. Belluccin saldo top 50 -pelaajia vastaan viimeisen vuoden ajalta on kolme voittoa, 10 tappiota.

Delbonisin voiton lisäksi houkutteleva veto on myös argentiinalaisen 2-1-voitto kertoimella 3,85. Pelaajien kaksi edellistä kohtaamista on venynyt kolmeen erään ja sitä edellisessäkin mittelössä pelattiin kaksi tasaista erää.

Delbonis on kaksikosta paljon luotettavampi. Hänen voittokertoimensa 1,55 on varsin hyvä.

Atlantasta ei tänään löydy pelikelpoisia altavastaajia. Under-vedot voivat kuitenkin kantaa hedelmää, sillä avauskierroksen 11 ottelusta 10 ratkesi kahdessa erässä.

Kuuma ja kostea sää voi vaatia pelaajilta päättäväisyyttä. Keskiviikko tarjoaa selviä ennakkosuosikkeja, joten undereihin kannattaa taas tarttua.

Umagissa näen kaksi vaihtoehtoa: veto altavastaaja Albert Ramosin puolesta ottelussa Tommy Robredoa vastaan tai Igor Sijsling anteliaalla tasoituksella Marin Ciliciä vastaan.

Robredo voitti Umagin turnauksenviime vuonna, ja hänen voittosuhteensa Umagissa on 8-1. Tällä kaudella hän on kuitenkin pelannut suhteellisen heikosti, ja miehen kerroin Ramosia vastaan on aivan liian alhainen. Ramos voitti Robredon erin 2-0, kun pelaajat kohtasivat viimeksi.

Marin Cilic-Igor Sijsling

Tämän ottelun tasoitukseksi on isketty 5,5 peliä. Cilicin on pakko venyä hyvään suoritukseen, jotta hän voittaisi hollantilaisen kuuden pelin marginaalilla.

Massakentälle ei ole helppoa palata yli kuukauden pelitauon jälkeen, varsinkin jos edelliset pelit ovat ruoholta. Siksi eilinen voitto Julian Reisterista nostaa varmasti Sijslingin itseluottamusta, vaikka miehen vire onkin ollut kadoksissa.

Tavalliseen tapaansa Sijsling olisi voinut voittaa ottelun nopeamminkin, mutta ainakin hän pelasi itselleen aikaa tottua peliareenaan. Se voi osoittautua tärkeäksi tänään.

Cilicin pitäisi voittaa ottelu, aivan kuin pelaajien kaikki kolme aiempaakin kohtaamista, mutta hän ei ole koskaan päässyt helpolla. Sijsling on pakottanut Cilicin kolmeen erään jokaisessa kohtaamisessa. Hollantilaisen hyvä syöttö riittänee kattamaan tasoituksen tänään.

Aiemmin pelaajat ovat kohdanneet vain kovilla sisäalustoilla. Se on Cilicin bravuurialusta turnausvoittojen määrästä päätellen. Jos Sijsling syöttää yhtä hyvin kuin eilen, Cilic joutuu tekemään täyden päivätyön.

Pelivihjeet

Delbonis voittaa Belluccin, 1,55
Sijsling (+5,5 peliä) voittaa Cilicin, 1,74

Lyö vetoa ATP-tenniksestä täällä!